Euro Bank i Hoist

• Autor wątku Autor wątku ProblemowaJa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No nie jest skutecznie wypowiedziana bo jej nie ma. Tu jestem na 100% pewny. Bo nawet fundusz sekurytyzacyjny na wezwanie sądu wskazał że jej nie ma i nie zdobędzie.
Na dzień dzisiejszy może i nie da ale jeśli bte zostanie skutecznie pozbawione wykonalności, a stanowiło np podstawę dalszej sprzedaży długu to będę mógł dalej walczyć z wyrokiem który może się pojawić. Nie wiem tylko gdzie szukać moich dokumentów korespondencyjnych z bankiem (co wysyłał itd), aby wszystko posprawdzac. Jak korespondencyjnie to czy przysla mi wszystko. Czy czegoś nie pomina a ja na sprawie będę zaskoczony.

Problem jest tylko taki, że:
1. bte jest dokumentem, a nie bte z klauzulą;
2. kogo pozwiesz - bank, on nie będzie miał legitymacji, a fundusz też jej jeszcze nie ma.

Z tego co wiem to na klauzule jest zażalenie Ale jest już za późno - termin. Chociaż jak nie wiedziałem z racji błędnego adresu to niby o przywrócenie terminu można. Tylko mi to nic nie da bo do samego wystawienia klauzuli nie mam się co czepiać. A czemu piszesz że próba z bte nic mi nie da. Jeśli dług jest sprzedany a sąd opiera się na bte. Myślę że jak bte "przypadnie" to i na tej podstawie będzie można wzruszyć zapadły obecnie wyrok. Oczywiście wszystko dopiero jak takowy zapadnie. Ewentualnie o roszczenie do banku ze przez nich zostało wydane dla mnie krzywdzący wyrok na taką a taką kwotę. Jeśli się mylę proszę wytłumacz.

Widać, jak nadal mało odróżniasz.

Przy powództwie opozycyjnym przepadnie klauzula, a nie bte.

Witam
mam pytanie do Mariana Paździocha
mam podobny problem jak Problemowa.Ja, oczywiście nie spłacony kredyt w Eurobanku , który został sprzedany Hoistowi. Dokumenty ,które przedstawiła problemowa Ja sa dokładnie takie same jak w moim przypadku. Jednakże ja miałam przez pocztę wszystkie dokumenty dostarczone w terminie. Pytanie moje jest czy mam jakąś szansę na wygrzebanie się z tego długu, i czy w moim przypadku jest możliwe wykorzystanie art.92c Ustawy Prawa Bankowego z 2008 r, mówiące iz przelew wierzytelności banku na towarzystwo funduszy inwestycyjnych (Hoist) wymaga uzyskania przez bank zgody dłuznika banku, bedacego stroną czynności dokonanej z bankiem, jak również zgody dłużnika z tytułu zabezpieczenia wierzytelności banku wynikajacej z dokonanej czynności oraz złożenia przez dłużnika oświadczenia o poddaniu się egzekucji na rzecz funduszu sekurytyzacyjnego, który nabędzie wierzytelność. Zgoda i oświadczenie powiny być wyrażone w formie pisemnej pod rygorem nieważności. A ja nigdy nie wyrażałam zgody na dokonanie przedmiotowego przelewu.

Powrót