B
bbam111
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
Dwa dni temu dostałem wezwanie do zapłaty z firmy EuroPark która jest najemcą jednego z parkingów w centrum Lublina
Brzmi ono
"na podstawie art.476 kodeksu cywilnego wzywamy do natychmiastowego uregulowania naleznej sumy zgodnie z ponizszym postanowieniem
opłata dodatkowa - 50 zł
koszty windykacji i obsługi prawnej - 100zł"
Napisali też że w załączniku wraz z wezwaniem wysyłają kopię opłaty dodatkowej wraz ze zdjęciem dokumentującym parkowanie
W rzeczywistości żadnego zdjęcia w kopercie nie było
a kopia opłaty dodatkowej to jakiś druk bez żadnej pieczątki , wypisany ręcznie wraz z datą 04,04,2011 oraz numerem rejestracyjnym mojego samochodu a za powód podają "pojazd zaparkował nieprawidłowo"
Dla mnie to jakaś chora sytuacja każą mnie za to że wjechałem na ich parking zapłaciłem na pozostawienie mojego samochodu na nim ale zaparkowałem nieprawidlowo chociaż nie ma tam wyznaczonych miejsc parkingowych
Znalazłem w necie artykuł na ten temat
Mam 10 dni na odpowiedż na to pismo a nie bardzo wiem jak to zrobić
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Brzmi ono
"na podstawie art.476 kodeksu cywilnego wzywamy do natychmiastowego uregulowania naleznej sumy zgodnie z ponizszym postanowieniem
opłata dodatkowa - 50 zł
koszty windykacji i obsługi prawnej - 100zł"
Napisali też że w załączniku wraz z wezwaniem wysyłają kopię opłaty dodatkowej wraz ze zdjęciem dokumentującym parkowanie
W rzeczywistości żadnego zdjęcia w kopercie nie było
a kopia opłaty dodatkowej to jakiś druk bez żadnej pieczątki , wypisany ręcznie wraz z datą 04,04,2011 oraz numerem rejestracyjnym mojego samochodu a za powód podają "pojazd zaparkował nieprawidłowo"
Dla mnie to jakaś chora sytuacja każą mnie za to że wjechałem na ich parking zapłaciłem na pozostawienie mojego samochodu na nim ale zaparkowałem nieprawidlowo chociaż nie ma tam wyznaczonych miejsc parkingowych
Znalazłem w necie artykuł na ten temat
Kod:
http://www.mmlublin.pl/292729/2010/6/23/parking-przy-archikatedrze-dodatkowa-oplata-zmora-kierowcow?category=news
Mam 10 dni na odpowiedż na to pismo a nie bardzo wiem jak to zrobić
Z góry dziękuję za wszelką pomoc