Fa(skręcenie)e zeznań świadków

• Autor wątku Autor wątku submarin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

submarin

Użytkownik
Odpowiedzi
254
Mam poważne zastrzeżenia co do skręcenia zeznań świadków przez skład sędziowski, które mogę łatwo udowodnić......tak myślę. Na przeszkodzie stoi mi znajomość procedur przechowywania dysków twardych w komputerach sądowych, a mianowicie gdy czytałem zeznania to za każdym razem było tam co innego itp. (krótko) Co mam zrobić..........ale problem....

Zeznano i zapisano coś na moją kożyść, potem gdy czytałem było coś na moją niekożyść.....po procesie

Chce zgłosić to do prokuratury.....na pewno jest znak na twardym dysku, że zeznania skręcano!!

Przepis prawny:
Art. 152. Strony oraz osoby mające w tym interes prawny mogą złożyć wniosek o sprostowanie protokołu rozprawy i posiedzenia, wskazując na nieścisłości i opuszczenia.

Na najbliższej rozprawie proszę poruszyć wskazane kwestie.
Może Pan też zlożyć pismo procesowe do akt postępowania w którym wskaże Pan, jakie - Pańskim zdaniem - nieprawidłowości zaistniały.

sprawę przegrałem.....w czasie procesu protestowałem ,że nawet przecinki mają sie nie tracić!!!! Gdy po procesie chciałem dać zeznania do prokuratury .......(....) włosy mi zdębiały. Cały czas , gdy tylko byłem zapoznać się z aktami, to wyglądało tak jakby ktoś ,,układał,,zeznania. Jeżeli chodzi o te zeznanie to było przyznanie się strony mnie oskarżającej
do sfałszowania dowodów przeciwko mnie.....potem pojawił się zapis mówiący co innego !!!! Gdy proces jest ,,skręcany,, art 152 na nic się nie przyda, bowiem świadek wie co ma zeznać !!!! Mi chodzi o to, czy jest nakaz przechowywania dysków twardych tzn. archiwizacji i czy można znależć tzw.,,i czasopisma,,

Powrót