A
auper
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Kolega wszedł na konto innego kolegi na fb i spamował na grupie oraz wstawił obrazliwego mema. Jego konto zostało zablokowane w celu ochrony prywatności. Konto kolegi poszkodowanego jest założone na mailu kolegi który mu to zrobił, ustaliliśmy kiedyś ze ten mail jest poszkodowanego ale nie zmienił hasła. Żeby zatrzymać kolegę wszelem na ta pocztę i zmienilem na nią hasło oraz oddałem poszkodowanemu, próbowałem też wejść na jego fb i odblokowac. Mój kuzyn żeby ocalić poszkodowanego pisał w jego imieniu ze przeprasza i nie wie kto to zrobił ale już wszystko dobrze bo zmienił hasło. Kolega który mu to zrobił przeprosił smsem i sprawę uznaliśmy za zakonczoną. Jego Posty znikały po chwili tak ze prawie nikt tego nie zobaczył.
Co jeśli on zgłosi to na policję?
Zmieniłem hasło na poczcie kolegi i oddałem poszkodowanemu oraz chciałem mu odblokowac fb nie chce żeby wygasło ze chciałem ukraść pocztę oraz fb.
Grozi coś kuzynowi który pisał w jego imieniu? Nie dzialalismy na jego szkodę.
Grozi coś temu co to zrobił czy nie bo Posty usunął przeprosił go a fb jest na mailu założonym przez niego ale który "należy" do poszkodowanego. Mail i nazwa świadczą ze mail należy do poszkodowanego.
Poszkodowany powiedział ze tego nie zgłosi ale poinformował rodziców i trochę się boję bo nie wiadomo co zrobi. Czy on nie jest sam sobie winien ze nie zmienił hasła na pocztę jak kolega mu założył?
Jak zawiadomi policję to wszyscy będziemy wezwani? Czy to zostanie wszczęte? Pobrudzi nam papiery? Policja to przyjmie jeśli postow już nie ma oddałem mu pocztę I wszyscy są pogodzeni? Zgłoszenie kosztuje? Nie mam ukończonych 17 lat inni chyba tak.
Głupia sprawa wiem.
Co jeśli on zgłosi to na policję?
Zmieniłem hasło na poczcie kolegi i oddałem poszkodowanemu oraz chciałem mu odblokowac fb nie chce żeby wygasło ze chciałem ukraść pocztę oraz fb.
Grozi coś kuzynowi który pisał w jego imieniu? Nie dzialalismy na jego szkodę.
Grozi coś temu co to zrobił czy nie bo Posty usunął przeprosił go a fb jest na mailu założonym przez niego ale który "należy" do poszkodowanego. Mail i nazwa świadczą ze mail należy do poszkodowanego.
Poszkodowany powiedział ze tego nie zgłosi ale poinformował rodziców i trochę się boję bo nie wiadomo co zrobi. Czy on nie jest sam sobie winien ze nie zmienił hasła na pocztę jak kolega mu założył?
Jak zawiadomi policję to wszyscy będziemy wezwani? Czy to zostanie wszczęte? Pobrudzi nam papiery? Policja to przyjmie jeśli postow już nie ma oddałem mu pocztę I wszyscy są pogodzeni? Zgłoszenie kosztuje? Nie mam ukończonych 17 lat inni chyba tak.
Głupia sprawa wiem.