Faktura za internet Play a stypendium szkolne

• Autor wątku Autor wątku Prestigio86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Prestigio86

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Poszłam złożyć faktury do szkoły żeby dostać zwrot za stypendium.
Pod koniec zeszłego roku przedłużyłam umowę na internet w Play. Za kwotę 59,99 zł mam 50 GB (modem z routerem).
Jednak pani sekretarka w szkole zaczęła robić problemy. Bo w fakturze pisze o jakimś pakiecie telewizyjnym. Z góry mówie że nie wiem nawet co to jest i nie korzystam z tego, zależało mi tylko na przedłużeniu umowy na internet.
Zadzwoniłam przy niej do konsultantki Play i ona powiedziała że usługodawca telewizji zażyczył sobie żeby taka wzmianka pisała na fakturach ale że ja opłacam sam internet.
Jednak pani sekretarka dalej jest nie przekonana i nie chce uznać pełnej faktury. Oto zdjęcia żebyście wiedzieli o co chodzi. Kto ma racje? Powinna uwzględnić te 59,99 które płace za internet czy 39,99 po odjęciu pozycji z tą TV?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.

Załączniki

Załączyłam zdjęcia. A internet opłacam sobie przez neta. Jednak do szkoły musiałam zanieść wydruki ze strony play które są tutaj bo tak wymagali.

przecież te 59 zł obejmuje pakiet mini tv... to że ty z niego nie korzystasz to inna sprawa....ale w pakiecie go masz....

Dzwoniłam przy tej pani na głośnomówiący do Play. Konsultantka sama powiedziała że nawet jak nie korzystam z tego pakietu TV to abonamentu nie idzie zmniejszyć o te 20 zł, że to trzeba płacić i usługodawca TV zażyczył sobie żeby ta TV była zapisana na fakturze.
W zeszłym roku był podobny problem jak jeszcze miałam inną umowę z Play.
Na fakturze było napisane coś w stylu opłata abonamentu telefonicznego. A chodziło o kartę z internetem którą wsadzało się do modemu. Nie szło z tego dzwonić.
Ale tak głupio to zapisali i musiałam się awanturować z tą sekretarką żeby mi to uznała.
W tym roku podobna sytuacja. A przy podpisywaniu umowy o żadnej telewizji mi nie mówili. Poszłam przedłużyć umowę na internet i chciałam więcej GB więc dali mi oferte za 59,99

Miałem podobną sytuację. Na fakturze wymieniono usługę z której nie korzystałem. Opłaciłem tylko te pozycje z których korzystam i które wymieniłem w umowie. Dostawca uznał moją rację i przeprosił.

Powrót