K
kamil-gk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam, mojemu znajomemu jakiś czas temu skradziono dowód osobisty. Dowód został oczywiście zastrzeżony i wyrobiony nowy, niestety po jakimś czasie zaczęły się problemy. Najpierw pojawiło się wezwanie do zapłaty jakiegoś kredytu w "chwilówce", później zaczęły przychodzić wezwania do zapłaty w T-mobile. Chłopak panikuje bo nie wie co ma zrobić, on nie ma żadnych umów, umowy zostały zawarte w placówkach, więc nie ma żadnych nagrań rozmów i nie wie co zrobić. Z tego co się orientuję to spanikowany spłacił tą "chwilówkę", bo oprocentowanie było dramatycznie wysokie, ale zostaje sprawa T-mobile.
Chciałbym się dowiedzieć co powinien zrobić, jutro do niego jadę spróbuje zadzwonić do windykacji T-mobile, ale samemu trochę będę szukał rozwiązań po omacku, a byłbym wdzięczny na nakierowanie mnie jakie ruchy powinienem wykonać żeby te sprawy zablokować. Chłopak jest lekko niepełnosprawny dlatego myślę że ta sytuacja była zaplanowana i ktoś liczył że taka osoba nie będzie potrafiła się odnaleźć i po prostu będzie płacił wszystkie zobowiązania.
Chciałbym się dowiedzieć co powinien zrobić, jutro do niego jadę spróbuje zadzwonić do windykacji T-mobile, ale samemu trochę będę szukał rozwiązań po omacku, a byłbym wdzięczny na nakierowanie mnie jakie ruchy powinienem wykonać żeby te sprawy zablokować. Chłopak jest lekko niepełnosprawny dlatego myślę że ta sytuacja była zaplanowana i ktoś liczył że taka osoba nie będzie potrafiła się odnaleźć i po prostu będzie płacił wszystkie zobowiązania.