S
szwagier3211
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam mam problem z juz dawno sprzedanym samochodem otóż sprzedałem auto jakieś 3 lata temu podpisywaliśmy wtedy umowę kupna sprzedaży z Panem który twierdził że podpisze ja na swoją żonę ponieważ tak można ja wtedy niewiedząc zgodziłem się na to. W tym roku miałem wizytę policji u mnie w domu która oznajmiła że na moich numerach rejestracyjnych ktoś popełnił kradzież paliwa ze stacji benzynowej oczywiście dałem funkcjonariuszowi dokument umowy kupna sprzedaży potwierdzający zbycie auta. Za 3 miesiące przyszedł mi list od UFG z zawiadomieniem że właściciel pojazdu nie płaci składek OC i że do zapłaty jest 5600zł oczywiście sprawa jest do wyjaśnienia ponieważ mam odpowiednie dokumenty by potwierdzić że sprzedałem samochód umowę kupna sprzedaży ostatnią polisę oraz zakończenie umowy OC. Głównym problemem w tej kwestii jest to że nie zgadza mi się numer pesel podany przez kupującego ponieważ jest on 13 cyfrowy nie 11 niestety sprawdziłem to teraz a nie podczas podpisywania sugeruje że dane kupującego mogły zostać sfałszowane niestety nie zastanowiłem się w dniu sprzedaży że przy podpisaniu umowy na inną osobę niż kupująca potrzeby jest dokument o pełnomocnictwie wtedy było by wszystko w porządku lub nie bo i tak ten Pan mógłby sfałszować dane. Kupujący nie wykazał się dowodem tej osoby rozmawiał z kimś przez telefon ktoś mu podawał dane. Wiem że postąpiłem w tej sprawie bardzo dziecinnie ale jakie konsekwencje mogą nastąpić wobec mnie w tej sprawie?