fałszywe zeznania

• Autor wątku Autor wątku KAJAX
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KAJAX

Użytkownik
Odpowiedzi
32
czy taka sytuacja to fałszywe zeznania
Pan X pełnmocnik swojego syna w sądzie mówi ze mogłam mieszkać w mieszkaniu 6 miesięcy i ze nic nie wie o żadnej umowie pozwalającej mieszkać mi dłużej (umowa faktycznie istniała), mimo to w treści umowy z nowymi najemcami po 7 miesiącach od upływu tych 6 miesięcy zrywa umowę ze mną. (tego już w sądzie nie powiedział-dowiedziałam się przypadkowo)
Z tego wynika iż wiedział o umowie jaką ja miałam zawartą z jego synem bo w innym przypadku by jej nie zerwał- bo niebyło by co zrywać.
czy można w takim razie posądzić go o składanie fałszywych zeznań? lub chociaż poddać w wątpliwość wiarygodność świadka.

Istnieje instytucja zwana immunitetem i skarga na osobę która nim dysponuje wydaje się bezuzyteczna. Jeśli posiada pani wciąż to umowe prosze ją okazać w przed sądem.

osoba ta nie ma imunitetu, to jest zwykły człowiek

[cytat="KAJAX":255vnal4]czy taka sytuacja to fałszywe zeznania
Pan X pełnmocnik swojego syna [/cytat:255vnal4]

Wyrażaj się jasno. Jesli jest to czlowiek bez immunitetu może grozić mu odpowiedzilanośc za składanie falszywyech zeznań ale raczej zakończy się to na karze porządkowej. Musisz okazać oryginał umowy na ktorej widnieje podpis jego syna, jesli to była umowa ustna bez swiadkow, to nic nie udowodnisz.

[cytat="radslws":1ej37elz][cytat="KAJAX":1ej37elz](...)
Pan X pełnmocnik swojego syna [/cytat:1ej37elz]

Wyrażaj się jasno.[/cytat:1ej37elz]

A od kiedy to każdy pełnomocnik jakiego dopuszcza k.p.c. ma immunitet? ;)

[cytat:1ej37elz] Jesli jest to czlowiek bez immunitetu może grozić mu odpowiedzilanośc za składanie falszywyech zeznań ale raczej zakończy się to na karze porządkowej.[/cytat:1ej37elz]

Skoro nawołujesz do jasności to dobrze by było gdybyś jaśniej napisał dlaczego skoro nie wykluczasz przestępstwa uważasz że skończy się tylko karą porządkową? A jeżeli karą porządkową, to jaśniej by było gdybyś dodał, za co i na podstawie jakiego przepisu.

[cytat:1ej37elz]jesli to była umowa ustna bez swiadkow, to nic nie udowodnisz.[/cytat:1ej37elz]

A skąd taka pewność?

Wszystkie umowy i pełnomocnictwa są na piśmie

Powrót