Fantazje Kazirodcze

• Autor wątku Autor wątku cebab
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
C

cebab

Użytkownik
Odpowiedzi
132
Czy fantazje kazirodcze, i umieszczanie ich w necie jest zakazane prawnie? Bo znalazłem jeden taki blog i się zastanawiam czy donieść o tym, odpowiednim służbą.

po pierwsze co to ma do praw konsumenta? :?: :x

po drugie same fantazje kazirodcze jako takie nie sa karalne... - moga byc (uzewnętnienie ich), ale to zależy od miejsca, sposobu i formy ich zamieszczenia... a także wieku osób w nich występujących...

Co miało znaczyć "jako tako" ?

Osoby tam występujące mają po 15 lat. Umieszczane to jest na blogu, z ostrzeżeniem, że aby tam wejść muszą mieć ukończone 18 lat.

Czy osoba która umieszcza w sieci, zdjęcia z których jednoznacznie wynika że jest to rodzeństwo(napisy itp.) uprawiające seks, może być karana?(strony z fotkami nie są na polskich serwerach i nie są polskie)

wg mnie może,a nawet powinna :!:

A według prawa?

również jest karalne ! i to z róznych artykułów ... ale wszystko zależy kto ujawnia te zdjęcia ...(jedna z osób uwidocznionych czy osoba trzecia....), z jakim komentarzem je ujawnia, gdzie, kto może zapoznać się z tymi informacjami itp... szczegóły mają tutaj duże znaczenie!

po drugie czy są to zdjęcia osób w wieku ponizej 15 lat?co one na tych zdjęciach robią , w jaki sposób osoba weszla w posiadanie tych zdjęć przed ich zamieszczeniem...

Nie, na zdjęciach są osoby powyżej 15, a nawet 18 lat. Ujawniane są one na blogu, przez 16 letniego chłopaka, z komentarzami, typu: "brat i siostra uprawiają seks" nie są to polskie zdjęcia, więc osoba trzecia je ujawnia, znalazł je w sieci. Blog już został mu zablokowany przez onet.blog ale chciałbym wiedzieć czy powinien on zostać ukarany?

...

Piszę coś, żeby się wam przypomnieć:)

poczytaj art. 201 &1 KK, 202 KK i artykuły okoliczne

ponadto zdecyduj się raz piszesz ,ze osoby te maja 15 lat a teraz ,ze 18...

mówiłem ,ze szczegóły mają duże znaczenie!

@ cebab:
Nie bądź natrętny - nie pisz dwóch kolejnych postów pod sobą bez potrzeby...
Poza tym nie musisz się przypominać...

Pozdrawiam!

Zamykam - nie ma to nic wspólnego z prawami konsumenta.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót