Fast Finance i perypetie z nimi.

• Autor wątku Autor wątku spartaccus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

spartaccus

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Mam taka sprawę i niech mnie ktoś oświeci czy dobrze rozumuję:

31.10.2005 r. zawarcie umowy kredytowej na 12 miesięcy na zakup aparatu cyfrowego- jednorazowa spłata 6 rat kredytowych.

31.07.2008r. zadłużenie wykupuje Fast Finace

01.10.2009 r. data uzyskania nakazu zapłaty.

Pani mnie poinformowała że wyrok został wydany we Wrocławiu w Sądzie Rejonowym w Wydziale Grodzkim i podała mi syg. akt.

Mam dwa pytania.
Patrząc na daty czy nie nastąpiło przedawnienie kredytu?

Czy takie sprawy prowadzi sąd Grodzki bo Grodzki kojarzy mi się ze sprawami karnymi i wykroczeniami. Bo wg mnie powinien to prowadzić sąd Cywilny.

Proszę o ew. naprostowanie mnie.

Dobrze rozumujesz kredyt jest przedawniony, najlepiej zadzwoń do żródła czyli Sądu podaj numer sprawy będziesz wszystko wiedział.

Źle rozumujesz co do sądu, poza tym roszczenie było przedawnione w dniu wydania nakazu. Sięgnij do tematu o presco i dowiedz się, czy możesz żądać przywrócenia terminu.

Jutro zadzwonie do sądu i może mi udziela odpowiedzi. Natomiast jesteście pewni ze to sie przedawnilo? Oswieccie mnie o co chodzi z tym przywróceniem terminu.

Chyba się nie rozumiemy.

Roszczenie było przedawnione w chwili wydania wyroku. Natomiast jeśli wyrok był prawidłowo doręczony, nic z tym nie zrobisz.
Tyle jest tematów o przedawnieniu i przywracaniu terminów, że może zacznij czytać, zamiast zadawać pytania. Po to jest forum...

Powrót