Fast Finance

• Autor wątku Autor wątku adasko1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adasko1987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.
Mam taki problem. Komornik zablokował mi konto. Po dogadaniu sie z nim, stwierdził ze jako wierzycielem jest Fast fiancne to musze sie dogadac jeszcze z nimi. Na poczatku wszystko było ładnie i prosto poki nie doszło do decyzji o odblokowaniu konta, na która czekam juz od ponad 2 tygodni. Zawsze jest prosze zadzwonic jutro bo zarzad sie nie zebral. Jak juz niby sie zarzad zebral to mam problem z kontaktem z osoba prowadzaca moja sprawe. Potrzebuje pilnie pieniedzy ktore od miesiaca sa juz zamrozone na koncie. Prosze o jakas rade co mam z tym zrobic bo moja cierpliowsc juz jest na wykonczeniu.

adasko1987 napisał:
Zawsze jest prosze zadzwonic jutro bo zarzad sie nie zebral. Jak juz niby sie zarzad zebral to mam problem z kontaktem z osoba prowadzaca moja sprawe.
:D i ty się łapiesz na takie bzdury? Myślisz że jesteś aż tak ważnym jeleniem, by w sprawie twojego konta obradował prezes i wiceprezesi? Jakby w każdej sprawie zarząd miał zebranie, to by im posiedzeń zabrakło. No chyba że mają się skasować na parę milionów zł, to ten zarząd jednak będzie się zbierał...
Krótko mówiąc, spuszczają cię - jak to mówi tutaj nasz ferdek - na szczaw i mirabelki. I nie licz na nic. Jak sprawa jest przedawniona, a nie było prawidłowego doręczenia, to odkręcaj sprawę. Jak nic się nie da zrobić w sprawie, to bez konta też da się żyć, spłacając zasądzone należności.

Akurat w ten cały zarzad to ja sam nie wierze... to ze bez konta da sie zyc to ja wiem ale na tym koncie sa zablokowane pieniadze ktore bardzo potrzebuje... Komornik jest gotowy je odblokowac tylko czeka na pismo od nich o ktore nie moge sie doprosic

Jak są zablokowane? Jeśli to nie jest rachunek firmowy to istnieje kwota wolna około 11 tys zł i nikt nie ma prawa ci blokować rachunku, jeśli tej kwoty nie przekroczyłeś. Nie rozumiem w ogóle co sie dzieje.

Nie wiem na jakiej to zasadzie działa ale wczesniej moglem wyplacic 2 razy po 3 tys a od miesiaca juz nie moge... ide do banku to daja mi mozliwosc wyplaty 1,18 zł...

Idź do banku, sprawdź co z kwotą wolną.

Kwota wolna jaką podaje mBank to 10,743.17 zł

O ile dobrze pamiętam, to nie mBank jest w naszym kraju organem prawodawczym.

Powrót