Fikcyjny zabieg medycyny estetycznej

• Autor wątku Autor wątku TuńczykZwody
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TuńczykZwody

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
1. Poszłam do gabinetu w Krakowie na zabieg podania toksyny botulinowej- botox czoła. Płaciłam na miejscu, nie korzystałam z grouponu. Miałam już botox tej okolicy- wiedziałam, czego oczekiwać.
2. Zabieg nie przyniósł najmniejszego efektu, zupełnie jakbym była przed zabiegiem, a nie dwa tygodnie po nim.
3. Na kotroli pozabiegowej kobieta zaproponowała dostrzyknięcie.
ja jednak nie chcę, by mi już cokolwiek wstrzykiwała w twarz. Mówiąc wprost wątpię w jej uczciwość. Mogła podać sól fizjologiczną, albo nic, to nie był botox. Gdyby wykonała zabieg poprawnie, jego efekt byłby mniej lub bardziej satysfakcjonujący, jak w przypadku poprzednich specjalistów (efekt był ewidentny).
4. Nie dostałam od niej paragonu (nie nie wzięłam, tylko go w ogóle nie było), ale mam sms'y przypominające o wizycie, będące niezbitym dowodem na to, że byłam jej klientką.
5. Chcę zwrotu zapłaconej kwoty- wtedy pójde wykonać zabieg u sprawdzonego lekarza.

Czy takim rodzajem niezadowolonego konsumenta zajmuje się Rzecznik Ochrony Praw Konsumenta?

Sęk w tym, że nie chcę już żadnej poprawki wykonywanej jej ręką, życzę sobie zwrotu pieniędzy. Nie przesadzam, kobieta jawnie robi klientki w balona. Gdyby wyszło średnio, w ogóle bym się nie rzucała, tylko więcej nie korzystała z jej usług.
Proszę o wskazówki, podpowiedzi!

Otrzymałam informacje, ze tylko lekarze, mogą wykonywać te zabiegi. Kosmetyczkom nie wolno. Jednak z moich poszukiwań wynika, że ona jest kosmetyczną, kosmetologiem. Staram się ustalić to. Proszę o wskazówki jak postąpić, w zależności czy pani okaże sie lekarzem, czy kosmetyczką?

Dajesz się kłuć jakiejś pani-nie-wiadomo-kto???
Skusiła niższa cena no i klops. Kosmetyczka czy kosmetolog? A może to księgowa, tylko fartuch założyła.

Tutaj można wkleic link? To jest klinika estetica na ul. Kremerowskiej w Krakowie, co ma być filią wrocławskiej kliniki na św. Mikołaja. Oferta zabiegów jest tak szeroka, że nie przeszło mi przez myśl, że to nie-lekarz. Nie było taniej. Owszem ta pani ma wiele ofert na grouponie, ale zaplacilam i tak 15 zł więcej niż u renomowanego chirurga plastycznego poprzednim razem. Ten doktorek miał miesięczny urlop to postanowiłam poznać nowe miejsce. Podkreślę, nie korzystałam z grouponu.

jeżeli pani nie jest lekarzem, a wykonuje zabiegi, które może robić tylko lekarz, to zgłosiłabym sprawę policji.
p.s.
lekarze nie mogą reklamować swojej działalności, nie mogą robić "promocji"...

Powrót