Filmy na YouTube

• Autor wątku Autor wątku alvarro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alvarro

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Pewnie widzieliście wiele filmów np z discovery na youtube podzielonych na kilka partów(części). Słyszałem taka opinię, że jeżeli fragment filmu nie przekracza 10 minut, to może on być opublikowany w serwisie youtube. Czy to prawda i jak się ma do prawa?

Nie wiem jak to z tym jest ale zdradze ci ze YT wogóle o nic nie dba. Zgłaszałem tam filmy o obraźliwej kwestii, nikt palcem nie kiwnął.

Słyszałem taka opinię, że jeżeli fragment filmu nie przekracza 10 minut, to może on być opublikowany w serwisie youtube.
A ja słyszałem, ze jak przekracza to i tak go nie wstawisz :P bo na YT można do 10 minut wstawiać. Więc argument błedny.

Prawo do wstawiania takich filmów ma producent (wytwórnia). YT podpisuje takie umowy, np na teledyski, filmy z tego co wiem też... i jest to legalne, jeśli robi to podmiot uprawniony.

A ja słyszałem, ze jak przekracza to i tak go nie wstawisz :P bo na YT można do 10 minut wstawiać. Więc argument błedny.
Wstawisz, są filmy nawet 50 minutowe w HD :)
ehhh. chyba już nieaktualne, wcześniej na stronie dokumentalne.pl były pełne odcinki dokumentalne, teraz sprawdzałem i już nie ma. :(

Ostatnia edycja:
Powrót