E
ewela__84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Mam pytanie odnośnie finansowania studiów podyplomowych. Ponad miesiąc temu złożyłam w moim urzędzie pracy w miejscowości Mogilno wniosek o sfinansowanie kosztów studiów podyplomowych . Warunkiem było podpisanie oświadczenia o zamiarze podjęcia własnej działalności gospodarczej po ukończeniu/lub po rozpoczęciu studiów. Oświadczenie to oczywiście podpisałam, gdyż niedługo po złożeniu tego wniosku właśnie otworzyłam własna działalność gospodarczą (jak na razie nie związaną ze studiami podyplomowymi). Po ukończeniu studiów podyplomowych planowałam rozszerzyć moja działalność o dodatkowe usługi. Po miesiącu z urzędu pracy dostałam odpowiedz pozytywną. Podpisałam umowę z tym urzędem . Jednak po kolejnym miesiącu dowiedziałam się z tego urzędu, że będzie on musiał odstąpić od tej umowy gdyż została podobno podpisana niezgodnie z prawem (dowiedzieli się dopiero, ze nie można finansować studiów podyplomowych osoby, która już prowadzi własną działalność gospodarczą). Dla mnie ta sytuacja jest absurdalna, gdyż w samym wniosku jest napisane "Oświadczam, że po podjęciu/ukończeniu studiów podyplomowych(...)zamierzam podjąć własna działalność" - więc oni sami sobie w ten sposób zaprzeczają.
Czy jest jakaś możliwość dochodzenia swoich praw?? Czy mam możliwość żeby jednak ta umowa obowiązywała? Umowa dotyczy 2250zl (jedna rata studiów) - czy "gra jest warta świeczki"?
Czy jest jakaś możliwość dochodzenia swoich praw?? Czy mam możliwość żeby jednak ta umowa obowiązywała? Umowa dotyczy 2250zl (jedna rata studiów) - czy "gra jest warta świeczki"?