P
pawfcb
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
W sierpniu zrobiłem zakupy na stronie Wyposażenie sklepu - ARTSTOL - wyposażenie sklepów, wyposażenie biura, wyposażenie garderoby, meble kuchenne, akcesoria meblowe za 471 zł. Firma przedłużała czas wysyłki, tłumacząc się brakiem dostępności towaru na magazynie. W związku z tym poprosiłem o zwrot pieniędzy, na który właścicielka się zgodziła. Pieniędzy jednak nie dostałem. Po paru dniach bez kontaktu zadzwoniłem znowu, usłyszałem tłumaczenia o przeprowadzce firmy - pieniądze miały dotrzeć w następnym tygodniu. Oczywiście nic takiego się nie stało, w międzyczasie przy każdym kontakcie podawano inny powód braku zwrotu pieniędzy i obiecywano, że pieniądze zwrócą.
Wysłałem im pismo przedsądowe, które odebrali.
Mam potwierdzenie przelewu i maile ze szczegółami zamówienia.
Na różnych stronach, m.in. tutaj Opinie o Artstol. PPHU. Akcesoria meblowe. Mikołajczyk M., Krotoszyn, Kobylińska 51 są podobne opinie; szkoda, że zobaczyłem to już po wysłaniu pieniędzy.
Co mogę zrobić w tej sytuacji, żeby odzyskać pieniądze?
Wysłałem im pismo przedsądowe, które odebrali.
Mam potwierdzenie przelewu i maile ze szczegółami zamówienia.
Na różnych stronach, m.in. tutaj Opinie o Artstol. PPHU. Akcesoria meblowe. Mikołajczyk M., Krotoszyn, Kobylińska 51 są podobne opinie; szkoda, że zobaczyłem to już po wysłaniu pieniędzy.
Co mogę zrobić w tej sytuacji, żeby odzyskać pieniądze?