Firma Best SA spłata odsetek

• Autor wątku Autor wątku fryc123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fryc123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam pytanie dziś zadzwoniła do mnie kobieta z firmy Best sa ,twierdząc że mam niespłacone odsetki w wysokości 21zł ( kredyt na telewizor w 2003 r),
mówiła o tak zwanych kosztach jakoby bank w którym miałem ten kredyt przekazał do windykacji dług w 2011r .Zastanawiam się czy warto spłacać i czy nie jest to jakieś naciąganie ,( od rzekomego przekazania długu miną 1 rok + jak mówiła pani koszta ich dokumentacji + 9 lat niespłacania rzekomych odsetek względem banku ,wiec jakie było moje zadłużenie gdy po tylu latach jestem winien całe 21 zł ), kobieta ta mówiła coś również o piśmie z banku potwierdzające zakończenie spłaty kredytu ,czy jeśli posiadam takowe pismo nie będę musiał spłacać a jeśli nie to niestety tak . Problemem nie jest kwota to tylko 21 zł ,ale denerwuje mnie takie naciąganie wiem ze kredyt został spłacony nikt przez lata nie domagał się od mnie złamanego grosza a teraz jakieś zaległości proszę o rade co zrobić

Kiedy miałeś spłacić ostatnią ratę?

Jeżeli 3 lata przed to nastąpiło przedawnienie i nie ma co wnikać na tym etapie czy 20 zł jest zasadne czy nie.

mam pytanie, ponieważ w 2001 spłaciłam szybciej kredyt. w tamtym tygodniu przyszło pismo od komornika ( wierzyciel BEST) że wszczeto egzekucje długu na kwotę 1031zł.
przez ponad 11 lat nikt sie nie odzywał, ie dostawałam żadnych pism. jak brałam na te raty to mieszkałam jeszcze u ojca, więc tam przychodziłyby pisma, a nic nie było. 3 razy sie przeprowadzałam, nie mam tych potwierdzen spłaty bo minęło już 11 lat!! komornik bedzie sciagał dług.co robić?

radpor napisał:
Kiedy miałeś spłacić ostatnią ratę?

Jeżeli 3 lata przed to nastąpiło przedawnienie i nie ma co wnikać na tym etapie czy 20 zł jest zasadne czy nie.

ostatnia rata została zapłacona w 2003 roku (kobieta przez telefon mówiła ze kredyt jest spłacony w całości i niema co się martwić a to co mam zwrócić tj21 zł wynika z tego że mogłem się spóźnić z spłata raty np o 1-2 dni )

fryc
sprawa jest przedawniona, jak będą dzwonić to powiedzieć im o tym, a jak nie to napisać w piśmie

Powrót