Firma IMP nie daje mi spokoju! Co dale robić?

• Autor wątku Autor wątku andrzejsiwy1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

andrzejsiwy1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam! Właśnie dostałem kolejne pismo od tej firmy.Piszą ,że jak nie zapłacę (78.50 zł ) to firma windykacyjna się mną zajmie.Cała sprawa ciągnie się od wielu miesięcy i pisałem o niej na naszym forum.Pozwalam sobie skopiować tamten post dla zrozumienia całej sprawy.

Witam wszystkich! To mój pierwszy post dla tego proszę o wyrozumiałość .A teraz do rzeczy .Gdzieś w grudniu,albo w styczniu dostałem paczkę od tej firmy. Nazywała się Wielka paczka powitalna komputer bez tajemnic.Mnie nie było w domu i listonosz zostawił ją mojej mamie.Ona nie chciała jej przyjąć( zapowiedziałem ,żeby żadnych przesyłek BRAŁA,ale on powiedział : To jakiś prezent .Za darmo i nie trzeba niczego podpisywać.Jak po tygodniu wróciłem do domu dosłownie nerwy mną zatrzęsły.Wywaliłem to badziewie i zapomniałem o sprawie.Ale firma nie ! Przypomiała ,że pownienem zapłacić chyba 10-11 zł.Zdenerwowany zadzwoniłem do nich .Chodziło mi głównie ,skąd mają moje dane osobowe.Byłem zdenerwowany ,ale ta pani była miła i jakoś mi przeszły nerwy.Dostałem zapewnienie ,że moje dane zostaną wykasowane.W trakcie rozmowy ta pani dopytytała się czy przyszła druga paczka.Nic o tym nie wiedziałem i PROSIŁEM żeby nic nie przysyłali i dali mi spokój.Na drugi dzień zapytałem na poczcie ,czy przyszła do mnie jakaś paczk.Powiedziano mi ,że nie i uznałem sprawę za zakończoną.Ale po dwóch miesiącach następną fakturę tym razem na 10 zł ( stare) + 23 nową . Napisałem do federacji konsumentów i w lutym otrzymałem odpowiedż ,że za niezamówiony towar nie mogą żądać pieniędzy.Na końcu emeila było jednak ostrzeżenie że ta firm nie da mi spokoju i powinienem dalsze listy IGNOROWAĆ. Zainteresowałem się tą firmą i paczkami jakie rozsyła. Poprzez google trafiłem na podobne przypadki.Ta druga paczka okazała się zwykłym listem w którym były( chyba ) dwie płytki.Sam nie wiem ,czy ją dostałem.W skrzynce bywa tyle dziwnych reklam ,że wychodząć z domu wyrzucam je bez czytania.Ostatnio dostałem OSTATECZNE ponaglenie .Suma urosła do 64zł.Kończę bo wielkość postu nie pozwala Jeszcze link http://forumprawne.org/viewtopic.php?t= ... highlight=

daj sobie z nimi spokój, jakiś czas temu miałem podobnie. zadzwoniłem, powiedziałem, że nie życzę sobie aby mi wysyłali cokolwiek, i że nie będę płacił za coś czego nie zamawiałem. Miła pani powiedziała że kasuje mnie z rejestru klientów i od tamtej pory spokój. minęly już chyba 4 miesiące.

Dostałem już trzecie pismo ( według nich 5 ! ) i bardzo mnie niepokoi "oddanie sprawy w ręce firmy windykacyjnej".Nigdy nie miałem z czymś takim do czynienia .Nie mam pojęcia jak ma wyglądać ta " windykacja".Może wypowie się na ten temat jakiś prawnik.Ps Dwa razy pisałem do nich emaile .Na jeden nie dostałem odpowiedzi ,a za drugim razem odpisali zupełnie nie na temat.Coś w rodzaju "Nasza firma na celu dobro klienta i całą sprawę wyjaśnimy..."Ten dzisiejszy list mocno mnie podłamał.

przeczytaj uważnie poprzedni wątek, który założyłeś w tej samej sprawie.... tam jest wszystko.....

hej, byłam kiedyś wpodobnej sytuacji, firma podobno wysłała mi przepisy których nigdy nie otrzymałam i chyba nikogo nie zdziwi: nie zamawiałam. Gdy otrzymałam telefon zponagleniem zapłaty poinformowałam iż nie zamawiałam towaru, nie ptrzymałam nic i nie podpisywałam więc nie rzycze sobie kolejnych telefonów i tak przetrwałam 3 rozmowy. pewnego dnia puściły mi nerwy i po małej awanturze telefonicznej skończyło się. Myślę że prędzej czy później dadzą sobie spokój. Powodzenia!

Powrót