Firma Raport

• Autor wątku Autor wątku Tiffany77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tiffany77

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Witam.
Mam dług w Cyfrowym Polsacie , który przejęła firma Raport z Koszalina.
Ponieważ mam bardzo mały dochód od 3 lat nie wiele im wpłaciłam. Sprawę dali do komornika. We wrześniu dostałam od niego pismo że na wniosek wierzyciela umarza postępowanie. Od około miesiąca dostaję telefony od firmy Raport ,przypominają o długu i pytają kiedy spłacę. To po co wnioskowali o umorzenie ?

jakie jest pytanie w związku z tym?

Czy to normalne że sami wnioskowali o umorzenie a jednocześnie wydzwaniają i żądają spłaty ? Bo w piśmie od komornika było napisane że mam do zapłaty prawie 200zł kosztów itd ,zapłaciłam 50zł bo więcej nie mogłam. A teraz Raport żąda pieniędzy ? To po co ja wpłacałam te 50zł skoro to umorzenie nic nie daje ? Przepraszam ja sama tego nie rozumiem.

I na dodatek straszą że znowu do komornika sprawa pójdzie a dopiero co umorzył sprawę.
Co mam zrobić ? Czy lepiej nic tu nie robić ? Bo już sama nie wiem :/

mogą... na wniosek i mogą dalej windykować....

Nie wiem z kiedy był bo wyprowadziłam się i pewno pisma szły na stary adres. Ja dowiedziałam się jak któregos dnia do mnie zadzwonili i zaczęli straszyć komornikiem.Wymagalność spłaty była z jesieni 2013 ,kiedy to Polsat Cyfrowy wydłużył mi umowę na kolejny rok. Mój błąd był taki że wysłałam rezygnację w związku z zakończeniem umowy o 1 miesiąc za poźno a oni mi wydłużyli umowę więc nie płaciłam za ten dodatkowy rok.Problem jest taki że próbowałam spłacać po trochu ale im nie wystarczyło to i żądali zbyt wysokich kwot co miesiąc i przestałam wogóle płacić. Co mam teraz zrobić ? Czy lepiej płacić im tyle ile mogę( nie patrząc na ich krzyki) czy wogóle nie płacić ? :( Dodam że mój dochód to alimenty i rodzinne.

Powrót