Firma Raven

• Autor wątku Autor wątku broszurka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

broszurka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam następującą sprawę: kilka lat temu wykorzystałam limit na karcie kredytowej w banku. Spłacałam niestety latami, aż moja sprawa trafiła do firmy windykacyjnej Raven. W grudniu ubiegłego roku udało mi się spłacić całość zadłużenia na konto techniczne w banku, bank nawet oddał mi kilkanaście złotych bo przepłaciłam, a kancelaria nadal dzwoni, żądają uiszczenia opłat sądowych w wysokości ok. 130zł. Chciałabym w związku z tym zapytać, czy mają do tego prawo, skoro podczas kontaktu byłam tylko straszona, że "mogę zostać obciążona opłatami sądowymi, a sprawa może trafić do sądu"? Nie miałam żadnego wyroku, żadnej informacji o toczeniu się postępowania przeciwko mnie, żaden komornik do mnie się nie odzywał ani telefonicznie ani listownie. Dzwoniłam do banku, powiedzieli że cała kwota została spłacona, rachunek techniczny do spłaty został zamknięty, więc na jakiej podstawie kancelaria Raven żąda ode mnie pieniędzy? Z góry dziękuję za odpowiedź

broszurka napisał:
więc na jakiej podstawie kancelaria Raven żąda ode mnie pieniędzy? Z góry dziękuję za odpowiedź
na podstawie art. 3 ust. 2 pkt 6 regulaminu pracy w kruk sa, ktory brzmi: zarabiamy pieniazki dla naszego ukochanego kruka, szukamy jeleni do golenia...

Domyślam się ;) tylko zastanawia mnie, czy mogą mnie w jakikolwiek sposób zmusić do tego prawnie.

broszurka napisał:
Domyślam się ;) tylko zastanawia mnie, czy mogą mnie w jakikolwiek sposób zmusić do tego prawnie.
nawet za stalina nie było takiej opcji, by każdego móc zmusić prawnie do wszystkiego czegokolwiek...

Powrót