Firma Redbox - zwrot pieniędzy ..

• Autor wątku Autor wątku kensaj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kensaj

Użytkownik
Odpowiedzi
41
Witam

Proszę o poradę ponieważ poziom mojego rozgoryczenia osiągnął maximum i mam doczynienia z firmą która poziomem chamstwa i niekompetencji biję na głowę inne znane mi do tej pory. Chodzi o firmę Redbox

Zacznę od początku
Dnia 19,11 zakupiłem w tej firmę towar na kwotę 287 zł . Na stronie internetowej na której robiłem zakupy towar widniał jako dostępny więc bez wahania go zakupiłem <halówki> . Następnego dnia zadzwonił do mnie Pan z tej firmy i oznajmił mi że niestety towaru w takim kolorze i rozmiarze nie ma ale mogę sobię wybrać inny. Zrezygnowałem z tej oferty i poprosiłem o zwrot pieniędzy. Wszystko wyglądało ok. na maila przyszła mi informacja z anulowaniem transakcji. Po upływie 2 tyg zadzwoniłem do Pani z tej firmy i poprosiłem o wyjaśnienie. Pani stwierdziła że to nie jest jej oddział ale zajmie się tą sprawą więc umówiliśmy się na kilka dni. Po tym nie odbierała moich telefonów i dostałem takiego sms Data 12 grudnia.

„Witam przepraszam że nie dzwoniłam ale czekałam na wiadomośc od szefa dzisiaj się dowiedziałm ze pieniądze zostaną przelane w przyszłym tyg kolo piątku. Jeszcze raz bardzo przepraszam.

Pomyślałem sobie błedy zdarzają się każdemu poczekam . Niestety pieniędzy nie otrzymałem i telefonów Pani też odemnie nie odbierała. Postanowiłem wysłać zawiadominienie o ostatecznym terminie spłaty ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Na zwrotce widnieje podpis i data odbioru 2 stycznia. Termin wyznaczyłem 2 tyg od daty wysłania tj do 10.stycznia. Niestety po tym terminie również nie dostałem pieniędzy. Ale postanowiłem zadzwonić do pana którego podpis widnieje na zwrotce. Również jak poprzednia pani zapewniał mnie że sprwą się zajmie i że wszystko wyjaśni. Jakie było moje zdziwienie jak dostałem takiego o to maila. Miał z dnia 24 stycznia.

Witam! Niestety przelew poszedł ale nie na Pana konto. Jeszcze raz bardzo przepraszam ale mi ręce opadają. Na pewno pieniądze Pan otrzyma i sam osobiście będę tego pilnował. Będę Pana na bieżąco informował o sytuacji.
Pozdrawiam
Pan zaznaczył że firma wykonuję tylko przelewy w środę także w następną srodę przypomniałem się o wysłanie potwierdzenia na maila niestety nic nie otrzymałem.
Dlatego zdecydowany jestem powiadomić federację konsumentów i pójść na drogę sądową. Oczywiście wszystkie maila sms historie rozmów mam zapisane.

Tylko nie jakie druki mam wypełnić i gdzie skierować tą sprawę najpierw. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Powrót