firma udostepnia pliki- zadaja zaplaty za rejetracje! prosze pomozcie!

• Autor wątku Autor wątku kongop
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kongop

Witam

Moja mlodsza siostra, aczkoliwej od 2 mieisecy pelnoletnia, zareketrowala sie na Pobieraczek.pl - Twój dostęp do Usenetu chcac zobaczyc o co tam chodzi. Zachecal banner reklamowy ze 10 dni pobierania za darmo. Podala dane osobowe, zarejetrowala sie, nie doczytala, ze po 10 dniach nie zlikwidowanie konta, oznacza automatycznie przedluzenie umowy i przejscie na system "premium" i kosztuje to rzeczywiste pieniadze.
Przy rejetracji jak zwykle podala zamiast swojego imienia swoje ulubione loginy.

teraz firma wysyla monity, nawet jak jeden nazwali: przedsadowe wezwanie do zaplaty. Zadaja blisko 100zl i strasza sadem... nie napisali jakim.
Odpisalem, ze umowa jest nie uczciwa, ze nie zle wykorzystuja ustawe o swiadczeniu uslug droga internetowa i o ochronie danych osobowych, ze nia maja podstawy zadac zaplaty, ze nie bylo zadnej sprzedazy potwierdzonej rachunkiem, nie ma przedmiotu sprzedazy a podanie danych osobowych przystapienie do umowy nie moze byc przedmiotem windykacji, i zadania zaplaty.

Jutro chce isc z siostra na policje, prosze mi pomoc, co moglbym powiedziec na policji, czy warto, czy siostra dokonala znaczacego przetepstwa podajac przy rejestracji czesc danych osobowych niezgodnych z prawda (zmyslone loginy jakie uzywa w portalach spolecznosciowych itp).

Jezeli ktos z Panstwa chcialby mi pomoc, chetnie przedstawie monity jakie od nich dostalismy, aby dokladnie wiedziec, co ta firma robi i czym straszy.

Pozdrawiam i prosze o odpowiedz!

radziwil napisał:
Twoja odpowiedź wymaga dogłębnej i wnikliwej analizy. Jest oczywiście wyczerpująca i na temat. Gratuluję !
A co się dziwisz?
Przecież tematów o Pobieraczku jest z 5 tygodniowo minimum...

Powrót