Firma ULTMO a ugoda ustna

• Autor wątku Autor wątku Marlena920821
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marlena920821

Użytkownik
Odpowiedzi
49
Moja mama ma zadluzdenie z Providenta firma Ultimo odkupila zaluzenie mojej mamy rozmawialam z panem odnoscie zadluzenia zostala ustalona kwota ratalna uzgodniona czyli ugoda ustna. Po rozmowie telefonicznej wyslalam pismo zalacznik scan0003. Dostalam odpowiedz z firmy w zalaczniku scan0004 oraz scan0005. Czy firma moze zadac od mojej mamy splaty zadluzenie gdyz umowy zostaly zawarte w roku 2004. Dane zawarte w scanach sa przypadkowe.Teraz przyszlo pismo do mojej mamy ze do 16.06.14 ma wplacic rate. Jesli nie to beda zadac calej kwoty zadluzenia i pojda do sadu.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Marlena920821 napisał:
Czy firma moze zadac od mojej mamy splaty zadluzenie gdyz umowy zostaly zawarte w roku 2004.
Oczywiście, że może.
Marlena920821 napisał:
Jak sama pisałaś, roszczenie jest przedawnione, więc wystarczy, że dłużniczka podniesie ten zarzut i wtedy wygra sprawę. Jednak, jak Cię poinformował wierzyciel, dłużniczka zostanie wpisana na listy niesolidnych dłużników. Tak naprawdę, to wszystko co Ci napisali w odpowiedzi na Twoje pismo, jest zgodne z rzeczywistością.

No tak czyli moja mama nie musi splacac tego zadluzenia nawet jesli byla ugoda ustna zadne dokumety nie zostaly podpisane

Poczytaj moje posty o "pakiecie czerwcowym". Ultimo wszystkie takie sprawy przegrywa, jeśli tylko pozwany podejmie walkę. Po oddaleniu powództwa (roszczenie nienależne) nigdzie nie mają prawa wpisać, a jak wpisali wcześniej, to muszą wykreślić. A jak mimo tego wpiszą bądź nie wykreślą w określonym terminie to 30 tys zł kary i zadośćuczynienie jeszcze wywalczycie.

Jakby co, to śmiało pytaj.

Powrót