Firma w Anglii - Przekazywanie zleceń

• Autor wątku Autor wątku Kuak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kuak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mam zamiar zarejestrować działalność na terenie Wielkiej Brytanii której byłbym dyrektorem oraz przedstawicielem a wszystkie otrzymane zlecenia przekazywałbym innej firmie w Polsce która jest prowadzona przez inną osobę.
Zlecenia byłyby realizowane przez internet i właśnie tutaj moje pytanie, jaki rodzaj umowy powinienem zawierać ze zleceniodawcami na terenie UK i jaki rodzaj umowy powinienem zawierać z firmą której przekazywałbym zlecenia?
Czy jest to legalne? Czy mam obowiązek poinformowania zleceniodawcy o tym, że to zlecenie zostanie przekazane?
Wolałbym uniknąć sytuacji w której dostaję zlecenie w UK, przekazuje je firmie w Polsce a ta firma nie wykonuje zlecenia i to ja muszę za to odpowiadać.
Osoba która prowadzi tą firmę w Polsce to mój znajomy, tak czy siak ostrożności nigdy za wiele a ja chcę*to prowadzić w pełni legalnie i bez ryzyka.
Dogadaliśmy się tak, że ja jako firma w Anglii załatwiam zlecenia, biorę*od tego ustalony % zysku a oni biorą resztę i wykonują zlecenie.
Chciałbym żeby ktoś powiedział mi czy taki proces jest legalny i jak miałby wyglądać*prawnie.
Pozdrawiam.

Powrót