Firma windykacyjna a lot samolotem

• Autor wątku Autor wątku iftherewasnomusic
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iftherewasnomusic

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Dzień dobry.
Otóż, mam taki problem, że 2 miesiące temu dostałam wezwanie do zapłaty z firmy windykacyjnej, która zajmuje się przedawnionymi mandatami MPK. Moi rodzice - jak to oni - uznali, że nie trzeba tego płacić bo mandat za jazdę bez biletu był wystawiony ponad 4 lata temu. W Dziale Obsługi Klienta w MPK powiedzieli mi, że muszę to zapłacić bo to nie jest tak, że mandaty się przedawniają (nie spodziewałam się innej odpowiedzi). Szczerze powiedziawszy zapomniałam już o tym mandacie, aż mój chłopak sprawił mi niespodziankę i wylatujemy do Tajlandii za 2 tygodnie. I zastanawiam się, czy mogą mnie zatrzymać na lotnisku, jeżeli tego nie zapłaciłam?

Miłego lotu i udanych wakacji, nikt na lotnisku nie zepsuje Ci wyjazdu z powodu niezapłaconej kary za przejazd bez biletu autobusem 4 lata temu. Nikt!

Alladyn_A napisał:
Miłego lotu i udanych wakacji, nikt na lotnisku nie zepsuje Ci wyjazdu z powodu niezapłaconej kary za przejazd bez biletu autobusem 4 lata temu. Nikt!

Dziękuję bardzo! :)
Mam nadzieję, że masz rację. :)

Moi rodzice - jak to oni - uznali, że nie trzeba tego płacić bo mandat za jazdę bez biletu był wystawiony ponad 4 lata temu.
I mają rację. Koniec tematu.

W Dziale Obsługi Klienta w MPK powiedzieli mi, że muszę to zapłacić bo to nie jest tak, że mandaty się przedawniają (nie spodziewałam się innej odpowiedzi).
Ciekawe, szkoda, że nie zapisałaś kto to był taki mądry, bo pachnie 286 kk.

Co Ty ostatnio z tym 286 kk? Jakie przesłanki widzisz? To, że dług jest przedawniony nie znaczy, że nie istnieje. Zgadza się?

Zgadza się. To wypadałoby dokładnie sprawdzić w tym przypadku.

Najważniejsze, że nie muszę się martwić, że mnie zatrzymają na lotnisku, reszta jest nieistotna. Dziękuję jeszcze raz za pomoc :)

Powrót