Firma windykacyjna a spłacony kredyt.

• Autor wątku Autor wątku MariuszN1970
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MariuszN1970

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Dzień dobry chciałbym porady w sprawie firmy windykacyjnej która moim zdaniem próbuje wyłudzić pieniądze za nieistniejący dług który został spłacony co zostało potwierdzone wyrokiem sądu.
Chciałbym zaznaczyć jeszcze że bank w którym brałem kredyt został wyrokiem sądu zmuszony do zwrotu mi nadpłaconych rat i zwrot kosztów procesu co uczynił,ale w czasie trwania procesu bank najprawdopodobniej sprzedał dług do firmy windykacyjnej Getback
przekazałem kopie wyroku sądowego firmie windykacyjnej,ale oni nadal przysyłają pisma o zwrot należności,straszą wizytami,itd itp.oraz wpisem do K.R.D co też uczynili.

Sprawa karna, do prokuratury, zgłoś podejrzenie popełnienia przestępstwa z art 286kk przez firmę. Daj znać co się w sprawie dzieje. Klasyczne oszustwo.

MariuszN1970 napisał:
oraz wpisem do K.R.D co też uczynili.
Zanim cokolwiek zrobisz to weź ściągnij tenże wpis z KRD i go pokaż - masz szansę wyciągnąć bardzo dobrą kasę od nich, a dla nich dodatkowa nagroda - grzywna do 30 tys zł do zapłaty :)

@amelia2013 a co tak łaskawie? Ja bym wsadzał...

Art. 286 k.k. to osobna sprawa. Najważniejsza jest ta związana z ustawą o udostępnianiu informacji gospodarczych gdyż w ten sposób można wyjąć niezłą kasę

A to fakt, można najpierw oskubać, a dopiero potem posadzić. Racja. W każdym razie już w tym dziale twierdziłem - windykatorzy rozdają pieniądze. Tylko się schylić.

Pozostaje zebrać dowody - i przede wszystkim podjąć współpracę z kimś obeznanym w temacie, kto poprowadzi sprawę. Tutaj windykacja wystawiła się do pięknego odstrzału

Witam ponownie chciałbym podziękować za zainteresowanie moją sprawą,i proszę o odpowiedz kogoś kto zajmie się moją sprawą ewentualnie da namiar na kogoś takiego.Piszę dla tego gdyż nie chcę popełnić w między czasie jakiegoś błędu który ich uratuje a ja im tego nie daruje ktoś z ich firmy musi odpowiedzieć za to być może karnie ale też finansowo tak dla przykładu bo przecież oni złotówki by w życiu nie podarowali.Pozdrawiam proszę o szybki kontakt zainteresowanych moją sprawą.

Nakierowanie dostałeś, a reklamowanie swoich usług jest zabronione regulaminem forum. Znajdź dobrego radcę prawnego, faktycznie napomknij mu o 286kk oraz o udostępnianiu informacji gospodarczych. Taką sprawę każdy chętnie weźmie, bo łatwy pieniądz kusi, a tu jest bardzo łatwy.

amelia2013 napisał:
Zanim cokolwiek zrobisz to weź ściągnij tenże wpis z KRD i go pokaż - masz szansę wyciągnąć bardzo dobrą kasę od nich, a dla nich dodatkowa nagroda - grzywna do 30 tys zł do zapłaty :)

Witaj możesz mi wytłumaczyć jaśniej t.z.n komu go pokazać? bo ja dostałem pocztą tenże wpis z Warszawy.

Tu wrzuć skan, po ocenzurowaniu danych osobowych.

Witam ponownie moją sprawą zajmie się Kancelaria Prawnicza z Katowic, na początek o naruszenie dóbr osobistych,po zapoznaniu się ze sprawą Pani Adwokat nie miała wątpliwości
co do mojej racji i przyznała że nie wyklucza również oszustwa i poważnych zaniedbań ze strony banku(zatajenie prawdziwych informacji) który postanowił w czasie rozprawy że pozbędzie się kłopotu i sprzeda dług do zewnętrznej firmy windykacyjnej ,ale zaznaczam że długiem tym były odsetki z kapitału które bank sobie wyliczył co było nieprawnie i zostało udowodnione a było to od 1998 roku do sprawy(2014r.) i wyszło im 49 tys.Natomiast windykacja chce już 55 tys.Kosmos.Pozdrawiam i będę informował o przebiegu sprawy.
Myślę że jak ich zaskarżę o taką samą kwotę to się nie obrażą:)

Z kwotami to może Ci wyjść więcej. Masz profesjonalistę - to walcz.

Witam,
pierwsza informacja w mojej sprawie to wiadomość z KRD że dnia 12.02.16 została zaktualizowana informacja o moim zadłużeniu (00.00)tylko jeszcze nie wiem na czyj wniosek.
Pobyłem tam niecałe trzy tygodnie,i zastanawiam się czy nie zaczynają się już bronić i ściągli z listy bo się pomylili.

Powrót