Firma windykacyjna - brak informacji o postępowaniu

• Autor wątku Autor wątku JAGODA11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JAGODA11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Prosze o pomoc i rade .... zglosilam sie do firmy windykacyjnej o pomoc w sprawie sciagniecia dlugu . Firma ma udzilone pelnomocnictwo ale nie udzielaja mi zadnych inf. o postepowaniu (nietypowa sprawa ) . Usiluje sie z nimi skontaktowac ale ignoruja albo nie odbieraja tel. . Na poczatek zainkasowali pieniadze kilka tys. ok.1roku . Juz mam watpliwosci czy to prawdziwa firma ... :( i nie wiem jak i czy pisac aby to wszystko nie obrucilo sie przeciwko mnie . Sa w internecie ...

JAGODA11 napisał:
Prosze o pomoc i rade .... zglosilam sie do firmy windykacyjnej o pomoc w sprawie sciagniecia dlugu . Firma ma udzilone pelnomocnictwo ale nie udzielaja mi zadnych inf. o postepowaniu (nietypowa sprawa ) . Usiluje sie z nimi skontaktowac ale ignoruja albo nie odbieraja tel. . Na poczatek zainkasowali pieniadze kilka tys. ok.1roku . Juz mam watpliwosci czy to prawdziwa firma ... :( i nie wiem jak i czy pisac aby to wszystko nie obrucilo sie przeciwko mnie . Sa w internecie ...

Dlatego właśnie nie należy korzystać z usług firm windykacyjnych.

Windykatora ma obowiązek udzielić Ci informacji o przebiegu sprawy:

Przepis prawny:
Art. 740. Przyjmujący zlecenie powinien udzielać dającemu zlecenie potrzebnych wiadomości o przebiegu sprawy, a po wykonaniu zlecenia lub po wcześniejszym rozwiązaniu umowy złożyć mu sprawozdanie. Powinien mu wydać wszystko, co przy wykonaniu zlecenia dla niego uzyskał, chociażby w imieniu własnym.

Jeśli nie możesz się do nich dodzwonić, to udaj się do biura osobiście celem uzyskania informacji. Jeśli i to nie pomoże, to pozostaje napisać pismo, w którym zażądasz stosownych informacji pod rygorem odstąpienia, względnie wypowiedzenia umowy oraz żądania zwrotu całości uiszczonego wynagrodzenia.

Pisalam pisma i zadalam odpowiedzi ale w odpowiedzi otrzymalam tel. ze nie wie jak rowniez rozwiazanie umowy i zwrotu pieniedzy ale w odpowiedzi otrzymalam tel . ze jezeli tak to wysle komornika w celu wyegzekwowania odemnie 10 tys. ....

teraz boje sie ( ajest juz 4m-e ,) cokolwiek robic i odezwac sie ...

JAGODA11 napisał:
Pisalam pisma i zadalam odpowiedzi ale w odpowiedzi otrzymalam tel. ze nie wie jak rowniez rozwiazanie umowy i zwrotu pieniedzy ale w odpowiedzi otrzymalam tel . ze jezeli tak to wysle komornika w celu wyegzekwowania odemnie 10 tys. ....

Nic z tego nie rozumiem. Staraj się zachować jakieś zasady gramatyki w tym co piszesz.

Tak wiem , nie wiem juz sama jak pisac bo jezeli nie jest ok . (a maja wici ..) to moge miec problemy . ... Jezeli to jest firma wporzadku i maja takei metody dzialania ? ale ja nie wiem nic konkretnego co w tej sprwie sie dzieje . Boje sie , ze moga dzialac i przeciwko mnie . .. udzielilam rowniz pelnomocnictwa ... byc moze wpakowalam sie wcos powaznego .....

JAGODA11 napisał:
Witaj JAGODA11. Nie rozumiem toku Twojego myślenia. Firmy windykacyjne mają różne sposoby działania. Ja korzystałam z usług akurat tej firmy i jestem zadowolona. Jeżeli masz jakieś pytania co do tej sprawy udaj się do siedziby firmy i jestem pewna że wszystko się wyjaśni. Pozdrawiam.

Powrót