Firma windykacyjna GetBack

• Autor wątku Autor wątku alicja198005
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alicja198005

Użytkownik
Odpowiedzi
50
witam w piątek w skrzynce znalazłam pismo z firmy wind GetBack do męża w piśmie tym pisze iz z brakiem odezwu komornik ktory prowadzi sprawe przyjdzie do domu i zajmie ruchomosci (kw zadluzenia ok 1300zl) moje pytanie czy firma windyjacyjna wysyla pisma o wszczęciu egz z ruchomosci czy przypadkiem nie powienien robic tego komornik?a dodam ze od komornika nie przyszlo ani jedno pismo i jeszcze dziwne jest to ze tam jest podane konto do splaty zadluzenia nie komornika tylko wlasnie firmy windykacynej
duzo osob mowi ze firma wind to zlodzieje ale jednak sama mysl o komorniku w domu zabierajacym pralke,telewizor i glosniki (wynajmujemy mieszkanie wiec nic wiecej nie chapnie) przyprawia o dreszcze co robic?myslalam o pismie do komornika o rozloznie dlugu na raty (w tym pismie podane sa tylko dane komornika nic wiecej)

alicja198005 napisał:
czy firma windyjacyjna wysyla pisma o wszczęciu egz z ruchomosci
nie,
alicja198005 napisał:
czy przypadkiem nie powienien robic tego komornik?
tak,
alicja198005 napisał:
przyprawia o dreszcze co robic?myslalam o pismie do komornika o rozloznie dlugu na raty (w tym pismie podane sa tylko dane komornika nic wiecej)
zadzwoń i dowiesz się czy prowadzi jakąś sprawę z udziałem męża,

Swego czasu Getback "podnajmował" pewnego komornika który pisma rozsyłał po ludziach nie prowadząc sprawy.

Najważniejsze pytanie czy Getback posiada Nakaz Zapłaty ?

Alicjo była sprawa w sądzie?

karaczoch napisał:
Swego czasu Getback "podnajmował" pewnego komornika który pisma rozsyłał po ludziach nie prowadząc sprawy.

Najważniejsze pytanie czy Getback posiada Nakaz Zapłaty ?

Alicjo była sprawa w sądzie?
Pisze ze sprawe prowadzi komornik Rafał Wojtyna z Warszawy syg akt xx a pismo nie jest od komornika tylko od firmy windykacyjnej inr konta tez nalezy do nich nie do komornika i pismo od komornika nigdy nieprzyszlo na ten adres tylko od nich a jakis miesiac temu przyszlo podobne pismo z windykacji tyle ze pisalo ze przysla windykatora w celu porozumienia sie w sprawie zadluzenia do dzis nie dotarl...

alicja198005 napisał:
Pisze ze sprawe prowadzi komornik Rafał Wojtyna z Warszawy syg akt xx a pismo nie jest od komornika tylko od firmy windykacyjnej inr konta tez nalezy do nich nie do komornika i pismo od komornika nigdy nieprzyszlo na ten adres tylko od nich a jakis miesiac temu przyszlo podobne pismo z windykacji tyle ze pisalo ze przysla windykatora w celu porozumienia sie w sprawie zadluzenia do dzis nie dotarl...
Niewiem czy byla sprawa wsadzie bo przychodza tylko pisma z windykacji dzwonic do nich czy do komornika?jezeli sprawa jest na etapie egz z ruchomosci to czy jest szansa na rozlozenie na raty?o wojtynie tyle naczytalam ze strach do nich dzwonic

robinson21 napisał:
nie,

tak,

zadzwoń i dowiesz się czy prowadzi jakąś sprawę z udziałem męża,
Dlatego dziwne ze to windykacja wyslala posmo ze komornik wszczyna egz z ruchomosci a nie komornik.podejrzane to jest

alicja198005 napisał:
Dlatego dziwne ze to windykacja wyslala posmo ze komornik wszczyna egz z ruchomosci
a czy w tym piśmie podane są chociaż jakieś sygn akt sądowych lub komorniczych?

robinson21 napisał:
pozostaje zadzwonić i dowiedzieć się co w trawie piszczy,
Miałam przyjemnosc dzwonic kiedys do kancelarii kom wojtyny i powiem szzerze ze znimi nieidzie sie dogadać odkladaja sluchawke na wiesc otym ze dluznik nie ma od razu jak splacic cale zadluzenie a o splacie w ratach np po 100 zl pytaja czy dobrze sie czujemy

Jeszcze raz Alicjo, bo to absolutnie najważniejsze. Czy został wydany nakaz zapłaty i czy został wam doręczony?

Jeżeli nie został to sprawa jest do całkowitego odkręcenia, ale musisz się dowiedzieć (a raczej mąż) jaki sąd wydał nakaz i na jaki adres go wysłał.
O ile takowy nakaz istnieje a nie jest to blef FW, ma się rozumieć.

Mehitabel napisał:
Jeszcze raz Alicjo, bo to absolutnie najważniejsze. Czy został wydany nakaz zapłaty i czy został wam doręczony?

Jeżeli nie został to sprawa jest do całkowitego odkręcenia, ale musisz się dowiedzieć (a raczej mąż) jaki sąd wydał nakaz i na jaki adres go wysłał.
O ile takowy nakaz istnieje a nie jest to blef FW, ma się rozumieć.
Niewiem właśnie o nakazie zaplaty te dlugi to Jeszcze za czasow jak maz byl zinna kobieta teraz wide ze wszyscy zaczynają sie dopominac a ja po nocach nie śpię muslsc czy komornik nie wpadnie do domu
Gdzie lepiej napisac pismo o raty dokomornika czy do windykacji o wycofanie wniosku o egzekucje lub zadzwonic do widykacji?dlug to okolo 1300 zl ja nie pracuje mamy dwojke dzieci i maz placi alimemty na dziecko z poprz zwiazku..

alicja198005 napisał:
Niewiem właśnie o nakazie zaplaty te dlugi to Jeszcze za czasow jak maz byl zinna kobieta teraz wide ze wszyscy zaczynają sie dopominac a ja po nocach nie śpię muslsc czy komornik nie wpadnie do domu
Gdzie lepiej napisac pismo o raty dokomornika czy do windykacji o wycofanie wniosku o egzekucje lub zadzwonic do widykacji?dlug to okolo 1300 zl ja nie pracuje mamy dwojke dzieci i maz placi alimemty na dziecko z poprz zwiazku..
Znalazlam pismo z czerwca tego roku w naglowku pisze ZAWIADOMIENIE O WINDYKACJI BEZPOSREDNIEJ mieli wyslac windykatora jednak nie dotarl a w zeszlymtyg przyslali juz owszczeciu egzekucji to co w koncu robic bo juz niewiem...

Bez zasięgniecia informacji u komornika njc nie zrobisz. Jeżeli prowadzilby jakąś sprawę to od niego na pewno byłyby informacje. Niestety musisz to ustalić sama.

alicja198005 napisał:
Znalazlam pismo z czerwca tego roku w naglowku pisze ZAWIADOMIENIE O WINDYKACJI BEZPOSREDNIEJ mieli wyslac windykatora jednak nie dotarl a w zeszlymtyg przyslali juz owszczeciu egzekucji to co w koncu robic bo juz niewiem...
niech mąż zadzwoni do kancelarii komorniczej i się dowie czy prowadzona jest egzekucja komornicza, jeżeli tak to niech podadzą sygn. akt sądowych oraz jaki sąd prowadził sprawę bez tego ani rusz,

Oczekujesz, że komuś kto zadzwoni podając się za dłużnika - nawet znając pesel i imiona rodziców zostaną przekazane takie informacje ?
Nie twierdze, że nie zostaną - ale nie powinny.

Ostatnia edycja:
alicja198005 napisał:

Niech maż się zarejestruje na stronie e-sądu i tam sprawdzicie czy był nakaz jakiś wydany.

Mozesz wrzucić screena tego pisma bez danych osobowych waszych.

LLawyer napisał:
Oczekujesz, że komuś kto zadzwoni podając się za dłużnika - nawet znając pesel i imiona rodziców zostaną przekazane takie informacje ?
Nie twierdze, że nie zostaną - ale nie powinny.

Nie dzwonić , tylko napisać pismo do pana Wojtyny , to znany komornik . Trzeba podać w piśmie syg. akt. sprawy , odpiszę ale to potrwa.
Druga sprawa to w piśmie powinno znajdować się kto wydał nakaz zapłaty (jaki sąd) jeśli E-sąd z Lublina , to zarejestrować się i tam znajdziecie istotne informacje. Jeśli SR to proponuje się wybrać i poczytać akta sprawy , może da się to jakoś odkręcić.

A tak w ogóle to komornik się do Was nie odzywał? Nie zajął wynagrodzenia? Nie zajął rachunków? Nic? Zero działania? Przeczytałem że co prawda nie macie żadnego pisma, ale te pozostałe rzeczy? Pytam, bo to któryś przypadek gdzie firma pisze o komorniku, a nawet nakazu nie mają. Jakaś nowa moda chyba...

Powrót