Firma Windykacyjna nie oddaje klauzuli wykonalności

• Autor wątku Autor wątku Rysinka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rysinka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,
Jestem w patowej sytuacji.
Nawiązałam współpracę z firmą windykacyjną, w dłoniach miałam oryginały klauzuli na dłużnika, ale przekazałam to firmie aby ruszyła sprawę u komornika, niestety tego nie zrobiła. Niestety od roku, brak kontaktu z tą "firmą" wysyłam pisma z prośbą o zwrot dokumentów, dostaję potwierdzenie odbioru, ale to wszystko. Wyłączyli wszystkie numery jakie mieli, nie odpowiadają na żadnego meila. Co mogę zrobić? jak odzyskać te wyroki?
Proszę o radę.

bo do komornika nie idzie się przez pośredników w postaci firmy windykacyjnej...

Masz racje, Paździoch. Niestety szef wolał to zlecić firmie licząc na obsługę, wolał zapłacić prowizje i nie myśleć o pismach itp.
Człowiek uczy się na błędach. Z chęciom mogę podać nazwę firmy windykacyjnej, tylko nie wiem co na to Admin...
Echh dlaczego oszuści maja lepiej?!

podaj nazwe. niech zgadne: kruk?

Procum sp. z o.o. i przestrzegam wszystkich naiwnych jak ja.
A jeśli ktoś z Prokum czyta ten wpis, to ponownie proszę zwróćcie mi oryginały klauzuli, odezwijcie się, nadal macie z nami podpisaną umowę.

Kruk nie działa w sprawach indywidualnych klientów a na całych pakietach panie Marianie :)

Czy ktoś próbował pójść do firmy osobiście? Albo wysłać pisemne wezwanie o wydanie dokumentów, za zwrotnym potwierdzeniem odbioru?

Bardzo marginalna. Do tego stopnia, że u mnie w regionie w przeciągu pół roku mojej pracy w Kruku nie było żadnej sprawy tego rodzaju (region ma 3 województwa).... :)
I generalnie rzecz biorąc NIKT w KRUKu nie przyjmuje takich zleceń, możesz mi wierzyć - chyba, że chodzi o potężne pieniądze.

Matall - wysłałam pisemne wezwanie o wydanie dokumentów, mam potwierdzenie odbioru z pieczątką odbiorcy. Adres jaki widnieje w KRS i na jaki korespondencja dociera , jest adresem wypożyczonym.Czyli nawet nie mam po co tam iść. Do tej pory to oni przychodzili do nas po dokumenty. Nie pytajcie jak na nich trafiliśmy?? bo sama nie wiem.
Nadal mamy obowiązującą umowę współpracy, nie odbierają tel. nie odpisują na meile. Adres w KRS zmienili nie informując mnie o nowym, dobrze że KRS jest jawny to sukcesywnie sprawdzam wpisy, czy czasem w upadłości nie jest....? Ale co mi to da???

Powrót