firma windykacyjna rząda zapłaty za czesne - pomocy

• Autor wątku Autor wątku Zedi82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
To jest jawne wyłudzenie. Szukam prawnika w śród znajomych żeby sprawę kgpn założyć. Bo nagle dług mi zmalał z 7000 do 420 dziwne jakiś prezent od nich dostałem nie możliwe :what:

może najpierw dołączysz się do naszej akcji? przeczytaj moje wcześniejsze posty.

Całe to forum od początku obserwuje ale tu nikt nic nie działa miała być Uwaga tvn a tu nic cisza nawet nie ma całkowitej listy poszkodowanych, a laurki ciągle przychodzą. Sporo ludzi zapłaciło chyba te fikcyjne zaległości dla spokoju.

nieprawda że nie dziala. kto mówił o tvn uwaga? ktoś wysłał do nich coś? bo ja wlasnie to robię.

Ktoś tam pisał wcześniej o Uwadze. Chyba nikt nic nie wysyłał skoro cisza jest. A jak zamierzasz im sprawę przedstawić jak każdy ma inną sprawę?

no juz przedstawiłam. zbadanie rozległości sprawy to ich działka, przesłałam linki do wszystkich forów na których od lat ludzie się skarżą. jeżeli będą chcieli uznać to za swoją sensację, to napewno będą się kontaktować z każdym. a wszystkie te sprawy nie są inne, mają wspólny mianownik.

Hmm Jest to Dobry temat na reportaż tak mi się zdaje. Ktoś to powinien nagłośnić bo niedługo to windykacja Fikcyjnych długów to będzie najlepszy interes pomimo kryzysu.

no jest jest, express reporterów wzgardził, moze tvn weźmie :) grunt to cierpliwość i wytrwałość, jak ktoś sie w końcu za to wezmie to za nim pójdą kolejne media.

Jak by z 1000 osób ich szturmowało to by musieli coś z tym zrobić bo oglądalność by im wzrosła:D

witam dzisiaj dzwoniła do mnie jakaś babka z kgpn z pytaniem kiedy im zapłace ale ja im stanowczo odmówiłam to mi powiedziała że wpiszą mnie do krajowego rejestru długów odzywał się ktoś taki do was

Do mnie nikt nie dzwoni numeru mojego nie maja bo jak się do szkoły zapisałem to podpisywało się coś o przetwarzaniu danych osobowych i ja nie wyraziłem na to zgody więc nie dzwonią.

a mój mają bo kiedyś do tej firmy windykacyjnej dzwoniłam i wyświetlił im się mój numer mam już dosyć tej firmy muszę to jeszcze przemyśleć wszystko i poradzić się jakiegoś prawnika

cześć,
poniżej odpowiedz z biura Rzecznika Konsumentów w Warszawie, wszyscy którzy wysłali maila, muszą dołączyć dodatkowe dokumenty (wniosek do rzecznika i dokumenty ważne w sprawie), wszystko jest napisane poniżej:

Szanowna Pani.

W odpowiedzi na Pani email uprzejmie wyjaśniam.

Zadaniem rzecznika konsumentów jest podejmowanie działań w celu ochrony interesów konsumentów, w szczególności poprzez zapewnienie bezpłatnego poradnictwa i informacji prawnej oraz podejmowanie na ich rzecz interwencji w przypadku sporów z przedsiębiorcami. Rzecznik konsumentów występuje więc do przedsiębiorców w przypadkach naruszenia prawa i interesów konsumentów oraz gdy konsument przedstawi dowody takiego działania przedsiębiorcy. Rzecznik nie orzeka w sprawie, nie posiada uprawnień kontrolnych, ani instrumentów prawnych, przy pomocy których mógłby zobowiązać przedsiębiorcę do zadośćuczynienia żądaniom konsumenta.

Jeśli oczekuje Pani podjęcia interwencji przez rzecznika w przedstawionej sprawie proszę złożyć wniosek do tut. urzędu lub uzupełnić przesłanego emaila o kopię dokumentacji w sprawie. W przypadku uzupełnienia emaila proszę w temacie wpisać: Uzupełnienie wniosku z i podać datę pierwszego emaila. Wniosek powinien zostać złożony przez konsumenta, którego sprawa dotyczy.

Wniosek powinien zawierać: dane adresowe konsumenta, kopię umowy potwierdzającej zobowiązanie, reklamacje, korespondencję z przedsiębiorcą. Wnioski rozpatrywane są w kolejności chronologicznej w związku z tym termin ich rozpatrzenia zależy od ilości wniosków.

Wnioski nie zawierające imienia i nazwiska pozostają bez rozpoznania.
W załączeniu przesyłam wniosek do rzecznika. Więcej informacji dot. składania wniosków na stronie: Miejski Rzecznik Konsumentów
--
Marcin Karczewski
Podinspektor
URZĄD M.ST. WARSZAWY
Centrum Komunikacji Społecznej (CK)
Wydział Miejskiego Rzecznika Konsumentów
ul. Senatorska 27, pokój 104, 00-099 Warszawa
tel. +4822 4433444
faks +4822 4433470
mkarczewski@um.warszawa.pl
Warszawa - oficjalny portal stolicy Polski - wersja BETA

Angi23
Do rejestru długów mogą Cie wpisać, tylko kiedy mają prawomocny wyrok sądu, inaczej nie ma szans.

mam już dosyć tej zasranej firmy potrafią tylko straszyć żeby chociaż podali nas do tego sądu to by było inaczej a tak to tylko potrafią szantażować a w sprawie wpisania do rejestru długów to też przeczytałam że muszą mieć wyrok z sądu dzięki maks8 za odpowiedz

Witam. Podobnie jak Wy mam probłem z firmą KGPN. Dotawałem od nich pisma i telefony chodzi oczywicie o dług ze szkoły. Z listy stódentów zostałem zkreślony 20.05.2008r. i po jakimś czasie zaczeło się strasenie. Olewałem to i tymi dokumentami paliłem w piecu. Jakiś czas temu dostałem pismo z sądu że wpłynął do nich pozew od firmy KGPN. W dniu dzisiejszym wchodząc na swoje konto internetowe bankowe okazało się że komornik zablokował mi konto i chodzi o spłatę długu około 2097 zł z tytułu zobowiązania dla firmy KGPN!!!!!! Jestem w wielkisz szoku i nie wiem co mam robć????? Czy już na prawdę nie mam żadnych szans i muszę im zapłacić????? Czy ktoś wie co mam z tym dalej zrobić........

nie chce mi się wierzyć w tą historie. wygląda na straszak.

zalek25 napisał:
Witam. Podobnie jak Wy mam probłem z firmą KGPN. Dotawałem od nich pisma i telefony chodzi oczywicie o dług ze szkoły. Z listy stódentów zostałem zkreślony 20.05.2008r. i po jakimś czasie zaczeło się strasenie. Olewałem to i tymi dokumentami paliłem w piecu. Jakiś czas temu dostałem pismo z sądu że wpłynął do nich pozew od firmy KGPN. W dniu dzisiejszym wchodząc na swoje konto internetowe bankowe okazało się że komornik zablokował mi konto i chodzi o spłatę długu około 2097 zł z tytułu zobowiązania dla firmy KGPN!!!!!! Jestem w wielkisz szoku i nie wiem co mam robć????? Czy już na prawdę nie mam żadnych szans i muszę im zapłacić????? Czy ktoś wie co mam z tym dalej zrobić........

Poszukaj tematów o przywróceniu terminu, temat wałkowany na forum codziennie

jaki straszak jak chcesz to ci dam swój numer telefonu to zadzwonisz do mnie. Mam zablokowane konto i zostałem bez środków do życia

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót