firma windykacyjna rząda zapłaty za czesne - pomocy

• Autor wątku Autor wątku Zedi82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Może i masz racje - ale biorac kredyt w jakim kolwiek banku bedziesz mial informacje ze byles windykowany jesli sprawa trafi do sadu to raz, a dwa czy jestes w bik czy w rejestrze dluznikow to kredytu i tak nie otrzymasz. wiec na jedno wychodzi.
I.

ale dlaczego wogole rozmawiamy o dalekiej przyszlosci jesli chodzi o KRD? do tego nie dojdzie. musimy tylko wszyscy razem wytoczyc im sprawe w sadzie i dostana po d***e

Iwona 86 napisał:
Może i masz racje - ale biorac kredyt w jakim kolwiek banku bedziesz mial informacje ze byles windykowany jesli sprawa trafi do sadu to raz, a dwa czy jestes w bik czy w rejestrze dluznikow to kredytu i tak nie otrzymasz. wiec na jedno wychodzi.
I.

doprawdy nie wiem skąd czerpiesz takie informacje...
nic z tego co powiedziałaś, nie ma zastosowania :-)

omega-19 napisał:
ale dlaczego wogole rozmawiamy o dalekiej przyszlosci jesli chodzi o KRD? do tego nie dojdzie. musimy tylko wszyscy razem wytoczyc im sprawe w sadzie i dostana po d***e

musimy w końcu spiąć się wszyscy razem i spotkać. wiadomo, że wszyscy i tak nie dadzą rady, bo nie wyobrażam sobie, by ustalić termin dogodny dla ponad 40 osób, ale przynajmniej część powinna się spotkać.
ja ten tydzień odpadam bo pracuję do późna, łącznie z weekendem :-/

Nie bede sie z toba sprzeczac - mam wlasne zdanie na ten temat.
Ja i tak wierze ze to jedno wielkie nieporozumienie.

Kobietki nie napinajcie się :P, ja z kilkoma osobami wybieram się po 3 sierpnia :)

co do zasadności wpisów w rejestrach to tak jak najbardziej mogą nas tam wpisać ale szkoła musi spełnić kilka warunków inaczej grozi jej dość znaczna kara ze strony rejestrów.

więc jak na razie nie ma co się przejmować.

a jesli nie beda chcieli pokazac nam naszych teczek z dokumentami ? albo wyrzuca czesc to co wtedy jak nie mamy kopi?

po pierwsze sa to nasze dokumenty i mamy prawo do ich wgladu, nie maja prawa nam odmowic wgladu (jest na to przepis prawny ale nie pamietam juz jaki)
a po drugie szkola ma obowiazek przechowywac te dokumenty przez pewien okres jesli chodzi np o dowody wplat a jesli chodzi o swiadectwo maturalne czy podobne dokumenty to nie moga ich zniszczyc bo nie naleza do nich tylko do nas i tu tez sa na to paragrafy

ja niestety w drugim tygodniu sieropnia raczej nie bede mogla sie spotkac poniewaz wychodze za maz 30.07 i w pierwszym tygodniu sierpnia wyjezdzam. nie omieszkam jednak pojsc na hafciarska 4 sierpnia. jesli ktos bedzie mogl isc w tym dniu to zapraszam. wyslijcie wiadomosc prywatna i sie umowimy telefonicznie

gdzie moge sie wpisac do pozwu grupowego, podajcie jakis link. dzieki

we wczesniejszych postach byl link ale nie pamietam na ktorej stronie. ja bede 4go - i zamierzam zalatwic sprawe. no niby masz racje z tymi dokumentami ale torche sie martwie tym ze np tak jak w moim przypadku mogli zniszczyc np moja rezygnacje :/ zeby wlasnie wyciagnac ode mnie hajs.

juz sie dopisalam - im nas wiecej tym lepiej dla nas a gorzej dla nich :)

Iwona 86 napisał:
Nie bede sie z toba sprzeczac - mam wlasne zdanie na ten temat.
Ja i tak wierze ze to jedno wielkie nieporozumienie.

ja się nie muszę z Tobą sprzeczać. ja wiem. jestem analitykiem kredytowym z 3letnim doświadczeniem, udzielałam kredytów gotówkowych, ratalnych, konsolidacyjnych i karty kredytowe. wierz mi, o weryfikacjach przeprowadzanych u kredytobiorców wiem wszystko. jedynie przy kredytach hipotecznych sięga się do KRD, ale to też chyba nie u wszystkich.
zapewniam Cię, nawet jeśli będziesz miała sprawę w sądzie o te wyimaginowane roszczenia, będziesz mogła sobie wziąć pralkę na raty bez żadnych przeszkód :-)

Właśnie dzwoniła Pani z TVN Uwaga :)
Zainteresowali się naszą sprawą, poszukuje osób które są w temacie od początku i posiadają wiedzę prawna na ten temat.

506 124 288

napisz coś więcej odnośnie tvn uwaga, sprawa jest znana od paru dni wiele osób nie wie za co jest ścigana

sprawa jest rozwojowa, jakich info potrzebujesz ?

Kapeczka a ja jestem doradca kredytowym od lat 5ciu - i nie zgodze sie z toba. ale zostawmy to bo to w tym momencie jest najmiej istotne.

jakich informacji potrzbujesz?

same doradczynie finansowe/kredytowe to co wy robiłyście na wst-e jak tam nie było kierunku finanse i bankowość ani ekonomii :P.

@Jacek

podaj tej Pani z TVN m. in. link do tego forum - myślę, że wpisy tutaj zgromadzone dają jakiś obraz.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót