Firma windykacyjna ULTIMO

• Autor wątku Autor wątku samick1974
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
samick1974 napisał:
Wiem że byłoby fantastycznie gdyby Sąd dług przedawnił,powództwo oddalił...tylko że wtedy Ultimo by nie istniało bo po co?
Dla formalności: sąd niczego nie przedawnia. To roszczenie się przedawnia, zaś sąd uznaje zarzut przedawnienia i oddala powództwo.

Ultimo jakoś istnieje, ponieważ jakaś część wierzytelności w ich portfelu jest zasadna oraz nieprzedawniona, ale przede wszystkim dlatego że Ultimo (i nie tylko ta firma, bowiem to ogólne zjawisko) ma wystarczająco dużo jeleni, którzy przegrywają wygrane sprawy. Gdyż myślą, że jak schowają łeb w piasek i będą udawać że ich nie ma - to nikt im nic nie zrobi. A potem płaczą, kwiczą jak zarzynane barany i płacą, wylewając przy okazji swe daremne żale po internetach :)
samick1974 napisał:
powództwa nie oddali to nadal będzie d...-wyrok Sądu Najwyższego z 2006 roku wskazuje że jest to możliwe.
Co to niby za wyrok?

Inna sprawa,inny wierzyciel(sygn.akt V CSK 356/06).Ja to tak zrozumiałem iż Sąd chciał by dłużnik nie czuł się zupełnie bezkarnie-chyba że mylę się okrutnie.

amelia2013 napisał:
A potem płaczą, kwiczą jak zarzynane barany i płacą, wylewając przy okazji swe daremne żale po internetach
A Ty ich tak nie żałuj, bo oni naprawdę te pieniądze są winni.
samick1974 napisał:
Ja to tak zrozumiałem iż Sąd chciał by dłużnik nie czuł się zupełnie bezkarnie-chyba że mylę się okrutnie.
Mylisz się okrutnie. Jak dług się przedawni to dłużnik niestety może czuć się bezkarnie. Takie prawo. Przedawnienie stworzono po to by chronić uczciwych (niesłusznie pozwanych, którzy w związku z dużym upływem czasu, nie mogliby się skutecznie bronić), a korzystają głównie z niego, jak to w życiu, złodzieje (dzięki czemu nasza Amelka dostaje niemal orgazmu).

Ok,rozumiem...a odnośnie orgazmu to z pewnością są lepsze i fajniejsze metody...
A wracając do tematu to muszę teraz wytoczyć Ultimo proces czy są jakieś inne sposoby aby oni (Ultimo) odpuścili sobie i wykreślili mnie z BIG-u? - bo z tego co wiem to tylko wierzyciel lub wyrok Sądu może to zrobić.

Nie mam,aby go otrzymać muszę spotkać się z nimi (Ultimo) we Sądzie ponieważ aby zostać skreślonym z listy w BIG-u muszę mieć wyrok oddalający powództwo lub może dokonać tego wierzyciel.Chyba że istnieje jakiś inny sposób?

Powrót