Firma windykacyjna z austrii

• Autor wątku Autor wątku zlotyx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zlotyx

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam

Kiedys wykupilem domene .au, i nie chcąc jej przedłużać poprostu nie opłaciłem. Teraz wiem że trzeba było wypowiedzieć.

Dostaję w związku z tym pisma z firmy windykacyjnej z austrii. Czy taka firma może doliczać swoje opłaty z każdym pismem doliczają sobie 20 EUR. kiedy przekażą to dalej do jakiegoś sądu czy coś takiego. JAkie mają możliwości. Wyznaczają własne terminy które z reguły są już przekroczone jak dostaję list zwykłą pocztą.

Czy mogę opłacić kwotę z pierwszego listu, czy będą występowali o pozostałe opłaty, które nie wiem z czego wynikają. (pewnie ich koszty)

zlotyx napisał:
Czy taka firma może doliczać swoje opłaty z każdym pismem doliczają sobie 20 EUR.
Może sobie doliczać ile chce, im więcej - tym lepiej się czują :)
I jeszcze pytanie co ma wspólnego domena australijska z firmą z Austrii?

Oczywiście pomyłka, domena jest austriacka.

Tz może doliczać, ale czy ta kwota która doliczy może się jej domagać?
Czy jak zapłacę podstawową kwotę(na poczcie) to się odczepią?

Ale wtedy na jakiej podstwie? Skoro nie mam z nimi(firma windykacyjna) żadnej umowy.
Obawiam się tylko sądu elektronicznego w Austrii bo inaczej to bym ich ignorować.

zlotyx napisał:
Obawiam się tylko sądu elektronicznego w Austrii bo inaczej to bym ich ignorować.
Nie mam kompletnie pojęcia o takiej procedurze, ale pomyśl co mieliby tam wpisać jako dane identyfikacyjne?

Moje dane mają bo podałem podczas rejestracji domeny i są prawdziwe. Płaciłem karta.

Powrót