D
dakos11
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 37
Dziwna na sprawa Pablo przeciez wiele wyrokow w takich sprawach zapadalo pozytywnie i byly przedawnione, i byly.to tez zadluzenia przed nowelizacja
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja Malinowski napisał:Cytat:
Napisał/a Pablo_klb Zobacz post
Wynika z tego, że KGPN tak do końca nie jest na przegranej pozycji
Dlaczego miałoby być?
Jest tak, tylko dotyczy spraw po nowelizacji.Pablo_klb napisał:zadłużenie przedawnia się po 3 latach i koniec...
Raczej nieliczne przyjmują argumentację jak sąd w tej sprawie, bynajmniej ja spotykam się po raz pierwszy z takim wyrokiem.aisais napisał:wg tego sądu nie jest. W tej sprawie co sąd to inny wyrok...
Dotyczyć powinno spraw wniesionych po nowelizacji.Ja Malinowski napisał:Jest tak, tylko dotyczy spraw po nowelizacji.
Niezawisłość sądów.Pablo_klb napisał:Jest cyrk z tymi wyrokami.
Generalnie w Polsce nie mamy sytemu precedensowego.Pablo_klb napisał:A co do wyroku z Gliwic... każdy sąd rejonowy może się teraz na ten wyrok powołać...
każdy sąd rejonowy może się teraz na ten wyrok powołać
3 lata, 99,999%, koszty płaci przegrywający. Chcesz płacić, to już lepiej wpłać na WOŚP albo inny cel charytatywny.darek0 napisał:Jak to jest z tym przedawnieniem? ile tych lat trzeba?
jakie są realne szanse wygrania sprawy, jeśli pójdą z tym do sądu?
no i oczywiście jeśli możecie coś powiedzieć na temat kosztów (mniej więcej)
pytam bo zastanawiam się czy w razie "w" iść z nimi na wojnę czy po prosu zapłacić i mieć spokój pytam bo dla mnie taka kasa to dosyć sporo.
z góry dziękuje jeśli ktoś odpisze.
Będzie pozew, to wrócisz. Na ten moment sprawy nie madarek0 napisał:Może na forum jest ktoś kto będzie chciał pomóc?
sprzeciw piszesz na urzędowym formularzu (SP) jest dość łatwy do wypełnienia,Techman napisał:Dziś otrzymałem z sądu nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym.