Firma windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku marcinraven
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

marcinraven

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Wiem wszyscy mnie potępią ale takie jest życie. Posiadam dług za rachunek tel. obecnie wobec 2giej już firmy windykacyjnej obecnie1000zł częsc długu spłacilem ale teraz nie jestem w stanie tego robic jak rozwiązac mój proble?
Może jakas ugoda ? Sprawa ciągnie się już 5 lat .Nie chcę migac sie od spłaty długu ale obecnie moja syt. finansowa jest opłakana .Prosze o pomoc
Marcin Email marcinraven@onet.eu

Masz jedną szansę - jeśłi od czasu terminu płatności minęło więcej niż 3 lata i w międzyczasie nic nie płaciłeś ani w inny sposób nie przyznałeś się do długu to mozesz wnieść zarzut przedawnienia.
Jeśłi natomiast w ostatnich 3 latach coś spłaciłeś lub inaczej przyznałeś się do długu to możesz próbowac ugody, ale szcerze powiedziawszy , to nikt sobie chyba nie będzie zawracał głowy ugodą za 1000 zł, szczególnie po 5 latach.

Dadzą sprawę do komornika a komornik z ZUS dostanie informację gdzie pracujesz i wejdzie CI na pensję aż do spłacenia całej należności.
Potem spokojnie odczeka weźmie swoje , dług i odsetki.

Jedyne wyjście żeby uniknąć kosztów komorniczych to spłacic jak najszybciej, przed postępowaniem komorniczym nalezność na konto właściciela długu.

Wlasnie im wszystko wplacilem niech spr

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót