Firma windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku michal7840
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Już Ci pomogli. Czytaj ze zrozumieniem. I nie zapętlaj się. Dalej....

Prosze o pomoc, nie wiem jaki mam wpisac adres na tym druczku do wyslania. Chce wyslac te pieniadze do firmy KRUK S.A. Mam podac adres z allegro (bo tam mam inny) czy aktualny adres?

Wróć jeszcze do polecenia przelewu
masz tam wyraznie napisany adres, na który masz wysłać pieniądze. Firma Handlowo Usługowa "Partner"
Po co mącisz i szukasz niewiadomo czego.
Jeśli adres jest inny jak w Allegro to go poprostu wpisz.
Przeczytaj polecenie przelewu. Tam wszystko jest napisane,

Widzisz, sam sobie stwarzasz kłopoty.
Wysyłając pieniadze do Allegro podajesz wszystkie dane ze strony serwisu, a więc łatwo cię zidentyfikować, no i rozliczasz się z własciwą firmą, bo jesteś winien pieniądze na razie właśnie Allegro - nie KRUK S.A. KRUK nie może w tej sytuacji protestować.
Natomiast z chęci wysłania długu na konto KRUK S.A. masz kłopot z adresami, loginem, hasłem...
Tłumaczę jeszcze raz, dziecko:
jesteś winien pieniadze firmie Allegro Group, nie jej pełnomocnikowi KRUK S.A.
W świetle prawa powinieneś się rozliczyć z podmiotem, któremu jesteś winien, nie z kimś innym. Ani twój wierzyciel (Allegro), ani jego pełnomocnik nie mają prawa podważać twojego prawa rozliczenia właśnie z wierzycielem. I to wszystko.
Co zaś do roli windykatora (KRUK S.A.), po prostu ze względów praktycznych po zapłaceniu zadłużenia Allegro należy go o tym zawiadomić i potwierdzić to druczkiem z poczty, by się nie czepiał.
I tyle by było na temat.

napisalem ponownie meila do allegro. Dostalem odpowiedz.

Witam.

Dziękuję za kontakt.

Z powodu zaległości finansowych sprawa Pana zadłużenia została skierowana do firmy windykacyjnej Kruk. W związku z powyższym wszelkich płatności należy dokonywać wyłącznie na konto tej firmy.

W tej sytuacji proszę nawiązać kontakt z firmą windykacyjną, do której sprawa została skierowana. Podaję dane kontaktowe:

Kruk - tel.071/ 78 23 048 (Mariola Laszkiewicz - Kurek)

Po otrzymaniu wiadomości z serwisu Allegro z informacją o zaksięgowaniu wpłaty proszę o ponowny kontakt.

Pozdrawiam,

Napisane przeciez jest "wylacznie na konto tej firmy" czyli mam wyslac pieniadze na konto kruk s.a

Wiesz co, mam juz dość twojej bezradności.
Dostałeś polecenie zapłaty, masz napisany adres do wysyłki, a nadal nie wiesz gdzie wysłać.
Ile razy mam co jeszcze pisać, przeczytaj co masz napisane na poleceniu zapłaty i poprostu idż na pocztei wyślij pieniądze.
Nie zabieraj juz czasu ludziom, którzy są tutaj po to , by pomóc innym w rozwiązywaniu ich problemów prawnych.

Pieniadze mam wyslac do firmy KRUK S.A a nie do jakiejs Firmt Handlowo Usługowej "Partner". A moze w tytule zamiast nicku allegro wpisac nr sprawy? Bo chodzi mi o to ze moga nie wiedziec kto wyslal te pieniadze i dlug dalej bedzie.

No sorry, ale wysle pieniadze i okaże sie ze dlug jest nadal. To tylko pieniadze wyrzuce w bloto... A bogaty nie jestem....

Jeżeli wierzyciel wskazuje inny podmiot, na konto którego ma być przelana kwota długu, ale dla dłużnika kłopotliwe jest wysłanie środków na konto inne niż wierzyciela, może wysłać pieniądze na konto wierzyciela, a ten ma obowiązek przyjęcia tych środków bez protestu - dopóki jest wierzycielem. I nawet jak wierzycielem być przestanie sprzedając dług innemu podmiotowi, lecz nie zawiadomi dłużnika o tym fakcie (lub wtórny wierzyciel tego nie zrobi), ten może zwrócic dług na konto wierzyciela pierotnego.

A na druczku na poczcie jest rubryka "Z tytułu" gdzie się podaje potrzebne szczegóły.
A na poczcie sa pracownicy, którzy powinni udzielać informacji w kwestii wypełniania druków.
A w szkole uczą pisać, a także czytać ze zrozumieniem...
A dla osób w twoim wieku nadal istnieje obowiązek szkolny - tak dla biednych, jak i bogatych.

Mam jeszcze troche czasu na splate dlugu wiec napisze jeszcze jednego maila do allegro co sie stanie gdy pieniadze wysle na konto allegro a nie firmy kruk.

Powrót