firma windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku adriana25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adriana25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
mam problem z firmą do ściągania zadłużeń mianowicie w 2009 roku zamówiłam przez internet serię pism przyszły mi tylko 2 za które zapłaciłam ostatnio pani z tej firmy do ściągania zadłużenia dzwoni i informuje mnie o zaleganiu spłaty gdyż do mnie rzekomo przyszło 6 tych miesięczników co mam zrobić jak nie odebrałam 6 tylko 2 za które zapłaciłam

Na pewno, została sporządzona jakaś umowa lub potwierdziłeś jakiś regulamin w którym było jasno napisane na jakich zasadach zostają przekazane owe miesięczniki i w jaki sposób dochodzi do zapłaty. Oczywistym i narzucającym się pytaniem jest co stało się z 4 które do ciebie nie dotarły. Czy zostały wysłane a ty ich nie odebrałeś narażając na straty ową firmę czy nie i w ogóle nie trafiły na twoją Pocztę. Na jakiej podstawie żądają zapłaty, pytałeś?

pan który do mnie zadzwonił z firmy windykacyjnej powiedział tylko że on nie zna szczegółów wysłanych było 6 i ze zalegam z zapłatom a ja dostałam 2 co mam dalej robić?

Rozmawiać z firmą, od której kupowałaś te czasopisma, z działem handlowym, bo windykator nie będzie znał szczegółów. Windykatora powinnaś poinformować, że nie uznajesz tego długu i jesteś w trakcie wyjaśniania nieporozumienia.
Naciągaczy nie brakuje, wystarczy że podpisałaś umowę, według której zgadzasz się na ekonomiczniejsze doręczanie towaru przesyłką nierejestrowaną, biorąc na siebie odpowiedzialność. Trzeba PATRZEĆ, co się podpisuje.

Ostatnia edycja:
a kiedy sprawa ulegnie przedawnieniu?

Powrót