Firma windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku karolina.kowalska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karolina.kowalska

Witam dowiedziałam się ostatnio , że firma windykacyjna x sprzedała dłóg innej firmie x i tu moje pytanie czy mam prawo do uzyskania od firmy 1 x odpowiedzi co sprzedała i kiedy ? ponieważ nie bardzo mam ochotę rozmawiać z tamtą firmą i sama zaczynać wojnę zwłaszcza , że nie dostałam od nich żadnego pisma nic

czekaj na ruchy drugiej FW nie drąż tematu - dobrze Ci radzę.

hehe chyba że wiemy co kryję się w paczce i , że pewnie jest przedawnione jeśli dobrze pamiętam

Przed Sądem , zapewne listy , tel. zastraszanie , i wtedy raczej dowiesz się co kupili, muszą podać pierwotnego wierzyciela.

Słuchajcie ja wiem jak działają firmy windykacyjne ale windykacja to nie komornik a pytam bo chcę wyjechać za granicę i bym chciała tu pozałatwiać wszystko

Tak zapytam , z tego co piszesz to masz więcej niż jeden dług, skoro nie wiesz co FW sprzedała ?

Mam dwa mandaty z przed 2 lat jak dobrze pamiętam za jakiś bilet nie pamiętam dokładnie ale wiem , że to nie było nic ważnego no ale jak pisałam chcę wyjechać i chyba lepiej to załatwić niż zostawić

Ktoś zna opowiedz na to pytanie czy mam prawo do uzyskania od firmy 1 x odpowiedzi co sprzedała i kiedy ?

Powinnaś otrzymać zawiadomienie o cesji wierzytelności .
W między czasie zmieniałaś adres ?

właśnie się rozchodzi o to , że nie nic nie zmieniałam i nic nie dostałam i najbardziej co mnie się wydaje prawdopodobne to że zapomnieli albo co ( ale na rękę by mi było gdyby ta sprawa się już zakonczyła ) a nie chcę czekać z tym 5 lat

Jaki masz w ogóle problem? Wystarczy że domownik będzie pilnował pism, a ty sobie spokojnie jedź.

Właśnie chcę sprzedać mieszkanie bo mieszkam z narzeczonym a chcemy jechać za granicę a jak mi tu przyjedzie coś jak będę tam , a po za tym nie będę wciągać w to osób trzecich

Powrót