Firma windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku incredibleee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

incredibleee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam otrzymałem pismo od pra group o takiej treści :
Dotyczy sprawy ....

Szanown. ......

PRA Group Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie działając w imieniu Horyzont Niestandaryzowany Fundusz Wierzytelności Fundusz Inwestycyjny Zamknięty informuje, że wobec bezskuteczności egzekucji prowadzonej przez komornika sądowego Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w Kłodzku Kancelaria Komornicza nr z w ...w sprawie... zachodzą przesłanki do skierowania przedmiotowej sprawy do sądu celem wyjawienia Pana majątku.

Dłużnik, który zostanie zobowiązany przez sąd do wyjawienia majątku w trybie przepisów kodeksu postępowania cywilnego zostanie wpisany przez sąd do rejestru dłużników niewypłacalnych. Warunkiem odstąpienia od złożenia wniosku o wyjawienie Pana majątku jest spłata w terminie do dnia .... zadłużenia wraz z należnymi odsetkami, które na dzień sporządzenia niniejszej wiadomości wynosi: (niecałe 500zł )

Prosimy o wpłatę w/w kwoty w nieprzekraczalnym terminie do dnia .....

Dokonaj płatności już dziś! Płacąc online za pośrednictwem platformy PayU (Blik, przelew bankowy, karta, Google Pay) Twoja wpłata jest księgowana w czasie rzeczywistym.

Dokonaj płatności już dziś
Wpłaty w/w kwoty możesz dokonać na poniższy numer rachunku bankowego:

.....

Za dzień dokonania wpłaty rozumie się dzień uznania naszego rachunku bankowego wskazaną kwotą.

Niezależnie od powyższego PRA Group Polska sp. z o.o. informuje, że wierzyciel będzie uprawniony do ponownego wszczęcia egzekucji ze wszystkich składników majątku dłużnika.

Złożenie wniosku o wszczęcie egzekucji - co do zasady - przerwie bieg terminu przedawnienia wobec czego rozpocznie on swój bieg od początku.

Przejmować się tym ? Pytam ponieważ kiedyś już raz bliscy płacili tą kwotę podczas mojej nieobecności w kraju wtedy owa firma twierdziła że to wszystko . Po jakimś czasie znowu się odezwali twierdząc iż wcześniejsza wpłata nie dotyczyła odsetek które trzeba zapłacić , po tej informacji nie otrzymali ani grosza było to z 12-15 lat temu . Stąd moje pytanie .

Przejmować się tym ?

Poczekaj na dalszy rozwój wydarzeń. Póki co nic nikomu nie płać. Każda firma windykacyjna działa z korzyścią dla siebie.

incredibleee napisał:
Przejmować się tym ? Pytam ponieważ kiedyś już raz bliscy płacili tą kwotę podczas mojej nieobecności w kraju wtedy owa firma twierdziła że to wszystko . Po jakimś czasie znowu się odezwali twierdząc iż wcześniejsza wpłata nie dotyczyła odsetek które trzeba zapłacić , po tej informacji nie otrzymali ani grosza było to z 12-15 lat temu . Stąd moje pytanie .
z jednej strony można odpuścić, ale z drugiej strony wierzyciel pisze o komorniku który nie ściągnął długu podczas egzekucji, pytanie - czy faktycznie była jakaś sprawa i zapadł prawomocny wyrok czy też jest prawomocny nakaz zapłaty? - o tym nic nie pisze @incredibleee

robinson21 napisał:
z jednej strony można odpuścić, ale z drugiej strony wierzyciel pisze o komorniku który nie ściągnął długu podczas egzekucji, pytanie - czy faktycznie była jakaś sprawa i zapadł prawomocny wyrok czy też jest prawomocny nakaz zapłaty? - o tym nic nie pisze @incredibleee
dokładnie. Nic się nie dzieje bez przyczyny.

Przecież ot tak nikt nie otrzymuje takich pism w których jest mowa o komornikach itd..

Powrót