firma wysyłkowa

• Autor wątku Autor wątku agula32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agula32

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Dostałam dziś wezwanie do zapłaty od firmy windykacyjnej, ktora wzywa mnie do uregulowania zadłużenia dla firmy wysyłkowej IMP, sprawa dotyczy niezapłaconej przesyłki z 1998r. Przez ten czas podobno wysyłane były monity których przez te lata nie dostałam. Dzis do zaplaty mam 365 zł które urosło od 93, 80zł. Byłam wtedy osobą niepełnoletnią i nie przypominam sobie zebym gdzieś wysyłała jakis kupon który podobno jest podpisany przeze mnie. Co mam robic w takiej sytuacji, minęło 16 lat atu taka sprawa ktorej nawet sobie nie przypominam?.

po prostu olej to i zapomnij. pamiętaj jednak o odbieraniu listów poleconych, by zareagować w razie pozwu sadowego

Pytanie tylko jak się bronić w razie gdyby to się powtarzało:rolleyes:?
?

olewasz to. niech sobie wysyłają. przeszkadza ci to jakoś, spać nie daje?

Przeszkadza mi owszem, zawsze staram sie regulować wszystko na czas. Wkurza mnie to, że bezkarnie tacy naciągacze mogą nękać niewinnych ludzi:mad:

pozostaje ci się przyzwyczaić i ignorować zarazem

Postaram się, zobaczymy co będzie.

Raczej nic nie będzie - oczywiście poza spamem pocztowym i telefonami (jeżeli im podasz numer, czego nie radzę).
Jesteś zapewne jedną z wielu osób na liście (domniemanych) dłużników, gdzie jest tylko imię i nazwisko, adres, mniej lub bardziej prawidłowa data tego "długu" oraz kwota - i tyle. Nic więcej nie posiadają.

Też tak sobie zaczynam to tłumaczyć, na szczęście tel nie posiadają nawet poprawnego nazwiska bo zdążyłam zmienić przez te 16 lat. Dzięki :)

Powrót