T
Tomasz G
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Jestem Przedstawicielem Handlowym producenta z branży FMCG, jak dotąd zajmowałem się przyjmowaniem zamówień od detalistów i przekazywałem owe zamówienia hurtowni w celu ich realizacji.
Na chwilę obecną to się zmieniło... mianowicie dostałem fizycznie (na podstawie WZ hurtowni) pewną ilość towaru do sprzedaży bezpośredniej z samochodu. Sprzedaż ta działa na zasadzie wydania towaru z samochodu, pobranie za ten towar pieniędzy i wystawienie WZ z pieczątką hurtowni.
Hurtownia wystawia F-VAT na podstawie WZ i dostarcza f-rę osobiście lub pocztą.
Mam pewne wątpliwości co do legalności takiej sprzedaży, stąd moje pytania:
1) Czy mogę wystawiać dokument WZ z pieczątką hurtowni nie będąc jej pracownikiem?
2) Czy takie posługiwanie się cudzą pieczątką można nazwać firmanctwem?
3) Czy właściciel takiej hurtowni nie musi zawierać ze mną jakiejś formy umowy (np. o dzieło czy zlecenie)?
Z góry dziękuję za odpowiedź lub za znalezienie innych luk w tym systemie.
Na chwilę obecną to się zmieniło... mianowicie dostałem fizycznie (na podstawie WZ hurtowni) pewną ilość towaru do sprzedaży bezpośredniej z samochodu. Sprzedaż ta działa na zasadzie wydania towaru z samochodu, pobranie za ten towar pieniędzy i wystawienie WZ z pieczątką hurtowni.
Hurtownia wystawia F-VAT na podstawie WZ i dostarcza f-rę osobiście lub pocztą.
Mam pewne wątpliwości co do legalności takiej sprzedaży, stąd moje pytania:
1) Czy mogę wystawiać dokument WZ z pieczątką hurtowni nie będąc jej pracownikiem?
2) Czy takie posługiwanie się cudzą pieczątką można nazwać firmanctwem?
3) Czy właściciel takiej hurtowni nie musi zawierać ze mną jakiejś formy umowy (np. o dzieło czy zlecenie)?
Z góry dziękuję za odpowiedź lub za znalezienie innych luk w tym systemie.