fitness point

• Autor wątku Autor wątku dagwro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie ma odpowiadania. Składasz odstąpienie i umowa zostaje rozwiązana. Może nastąpić jedynie pewien okres wypowiedzenia i/lub naliczona kara. Ale jeśli w umowie nie ma informacji, że oni muszą na to odpowiedzieć w celu potwierdzenia czy też w ogóle uznania, to nie ma żadnego terminu.

chciałabym tylko zaznaczyć ,że odstępuję od umowy w trakcie jej trwania z przyczyn zdrowotnych na podstawie odpowiedniego zaświadczenia lekarskiego .Umożliwia mi to zapis w regulaminie członkostwa siłowni ... , 5 W czasie minimalnego okresu członkostwa członek może zrezygnować ze swojego członkostwa, z następujących powodów:
a) gdy Klub rażąco narusza warunki Umowy i pomimo pisemnego wezwania udzielającego mu 21 dniowego terminu na zaniechanie naruszeń ńie naprawia takiej sytuacji; lub
b) z istotnych i istniejących względów medycznych dotyczących członka uniemożliwiających mu korzystanie z usług klubu ( potwierdzonych odpowiednim zaświadczeniem lekarskim)" Dlatego też nie rozumiem skąd te 30 dni roboczych na ustosunkowanie sie do mojej prośby ???

Z drugiej strony, mimo ,ze złożyłam odpowiednie zaświadczenie i rozwiązanie umowy i tak, jak zaznaczyła Pani recepcjonistka , będą mi pobierane środki pieniężne z konta ( za opłatę siłowni ) z której de facto nie korzystam ,dopóki nie dostanę odpowiedzi pisemnej z kancelarii siłowni :( uważam że tak być nie powinno !

dagwro napisał:
Dlatego też nie rozumiem skąd te 30 dni roboczych na ustosunkowanie sie do mojej prośby ???
Ich pytaj.
dagwro napisał:
uważam że tak być nie powinno !
To zablokuj możliwość pobierania przez nich opłat, a jeśli pobrali, zażądaj zwrotu środków, ponieważ odstąpienie od umowy jest skuteczne z uwagi na fakt, że zostało przeprowadzone zgodnie z zapisami tejże umowy.

Dagwro, czy dowiedziałaś się jak to wygląda z możliwością zerwania umowy?

Mój problem wygląda tak, że podpisałem również umowę na 14 m-cy - do 23.07.2014, ale płaciłem z góry, więc dostałem 2 m-ce gratis do 23.09.2014. Dzisiaj złożyłem wypowiedzenie ale dostałem informację, że obowiązuje mnie 3-miesięczny okres wypowiedzenia bez uwzględnienia 2 darmowych miesięcy, więc umowa sie przedłuży. Co Wy na to?

Nie wiem jak wygląda Twoja umowa, ale w mojej nie widzę nigdzie zapisu o promocji i darmowych miesiącach (miałem jeden za rzut kostką - taka promocja w 2012r). Skoro ich tam nie ma, to rzeczywiście trzeba uznać 14-3 miesiące od daty podpisania umowy jako ostateczny termin.

Powrót