Formularz Antrag auf Kindergeld

• Autor wątku Autor wątku kea380
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kea380

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.Mam wielka i pilną prośbę.Czy ktoś ma polsko-niemiecki formularz Antrag auf Kindergeld i mógłby mi go przesłać na maila?Z góry bardzo dziękuję.Znalazłam tu podobny temat gdzie ktoś zamieścił taki druk ale on nie nadaje się do wydrukowania i wypełnienia bo to są tylko fotografie.Pozdrawiam.

wpisz poprostu w googlach antrag um kindergeld i tam zjandzeisz odpowiedni ktory moesz z neta wydrukowac badz udaj sie do familienkasy

Problem w tym,że w necie nigdzie nie ma wniosku polsko-niemieckiego ,czyli napisanego po polsku i niemiecku razem.Znalazłam wniosek ale tylko po niemiecku i żeby go prawidlowo wypełnić muszę chodzić do tłumacza.Do Familienkasy nie mogę iść bo mieszkam w Polsce.Mój mąż pracuje w Niemczech,ale tam gdzie pracuje nie ma Familienkasy.

kochana rzeczywiscie nie ma tego w necie w jezyku polskim.ale to nie trudny wniosek do wypelnienia.pozy tym jesli nie ma w miescie gdzei twoj maz pracuje familienkassy mozna udac sie o pomoc do czerwonego krzyza, gdzie pracuja polacy albo poprosic kogos o pomoc- maz napewno ma znajomych ktorzy umieja po niemiecku.jesli nie to moge ci pomoc.podaj do siebie dokladnego meila -przesle tobie wniosek po niemiecku z polskim tlumaczeneim.

Dziękuję bardzo.Wysłałam Ci adres na PW.Mam jeszcze jedno pytanie.Czy do tego wniosku powinnam wpisać syna,który ma 23 lata,jest studentem,pracuje i mamy wspólny adres zameldowania.Czy na niego też należy się Kindergeld?

jesli pracuje i sam sie utrzymuje to nie bo dolicza ci jego dochod do wniosku ..

wazne jest ile pracuje a nie ile zarabia,info w temacie przyklejonym u samej gory

To prawda bo z tego co mi wiadomo Niemcy nie mają żadnego kryterium dochodowego jeżeli chodzi o kindergeld.

wiec sie to zmienilo dla pelnoletnich ????
to mozna otrzymac kindergeld na osobe majaca 23 lata, bedaca studentem i pracujacym na wlasny rachunek????

No właśnie co do kwestii pracy nie jestem pewna.:?:

Powrót