Formy zatrudnienia w Wielkiej Brytani

• Autor wątku Autor wątku ciassteczkowa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ciassteczkowa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam serdecznie,
bardzo proszę o informację jakie w Wielkiej Brytanii są formy zatrudnienia? czy istnieje taka forma jak u nas Umowa Zlecenie lub dzieło czy tylko typowa Umowa o Pracę. Pytam ponieważ mam w Polsce działalność gospodarczą ale nie mogę przez rok od otrzymania dotacji zostać zatrudniona (mogę pracowac na zleceniu lub dziele i wszystkich umowach cywilno prawnych), a chcę wyjechać do Wielkiej Brytanii dorobić sobie przez parę miesięcy.
Pozdrawiam

Jest cala masa umow do wyboru, powiedz pracodawcy co cie urzadza i taka umowe dostaniesz.

Dziękuję za odpowiedz. Czy byłaby możliwość byś napisał/a mi jakie np są: chodzi mi o to ze chciałabym w liście do UP poinformować urząd na jakiej umowie (nazwe) chciałabym pracować by oni się do tego pisma ustosunkowali, żeby później nie było problemu.

Ale co ci da wpisanie nazw po angielsku skoro chcesz pisac do polskiego UP?

Boloney my chyba nie rozmawiamy o tych samych urzędnikach w polskich urzędach. Niestety polskim urzędnikom trzeba jak "matołowi" wszystko dosłownie wypisać, żeby później nie powiedzieli że oni nie wiedzieli. Sprawa jest taka że chcę przedstawić urzędowi rodzaje umów, na podstawie których chciałabym pracować w UK, niestety pisząc do UP pismo i napiszę (wiem masło maślane) że chciałabym pracować w UK na umowach cywilno prawnych odpiszą mi że mam takie prawo, ale w momencie przedstawienia umowy (w języku angielskim) pracownikowi polskiego UP, ten z braku wiedzy, z braku chęci przywali mi karę za niedotrzymanie warunków umowy z UP.
Jeżeli dostanę od nich odpowiedz że, na wymienionych przezemnie rodzajach umów mogę pracować, mam papierek mam potwierdzenie, że nie przywalą mi kary.
Chcę się po prostu zabezpieczyć.
Więc jeżeli ktokolwiej jest w stanie mi wypisać takie umowy to bym bardzo prosiła, bo niestety boloney ale odnoszę wrażenie, że posiadasz wiedzę ale nie chcesz się nią podzielić :( choć nie rozumiem dlaczego
Ale dziękuję

Powrót