Forum dyskusyjne i spam

• Autor wątku Autor wątku forestzmc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

forestzmc

Użytkownik
Odpowiedzi
87
Witam. Potrzebuję waszej pomocy. Zakładam forum dyskusyjne Poczyniłem pewne kroki z zabezpieczeniem się przed spamem, piszę regulamin i nie mam pomysłu na umieszczenie informacji o zakazie spamu. Myślałem nad napisaniem tego:

ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204).

Art. 24. 1. Kto przesyła za pomocą środków komunikacji elektronicznej niezamówione informacje handlowe, podlega karze grzywny.
2. Ściganie wykroczenia, o którym mowa w ust. 1, następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Dobre to jest? Poradzicie jaką informację zamieścić o zakazie spamowania i próby spamowania, oraz co napisać w regulaminie o próbach włamań na forum, czyjeś konto.

Haha jeśli tak napiszesz to nie licz zebyś miał ludzi na forum

Prokuratortus: to jak to dobrze napisać? bo ja nie mam pomysłu

Trzeba rozróżnić spam w znaczeniu potocznym i spam w znaczeniu prawnym. To dwie inne kwestie.
Nie trzeba tutaj pisać w regulaminie artykułów do ustaw, etc.. wystarczy normalnym, zrozumiałym językiem wypisać to co mamy do przekazania. Ja za Pana tego nie napiszę, bo nie wiem co chce Pan przekazać. Proszę zapoznać się np z regulaminem tego forum czy innych i na podstawie tego stworzyć własne...

Powrót