Forum

• Autor wątku Autor wątku Poldek1414
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Poldek1414

Użytkownik
Odpowiedzi
64
Tak więc ;) pytanko bo nagle głośno o nalotach sie zrobilo i zamknięciach stron warezowych wiec co i jak co grozi?? Czemu zamykają tak pojedynczo czemu najwieksze serwisy nadal stoją mam male foru 3.5tysiaca userow mam sie bac??

Witaj, no, to pytanie nie do nas, a do policji czy prokuratury. Zresztą one nie działają tak same z siebie zapewne...

Pamiętaj, że odpowiedzialność właściciela forum czy portalu warezowego bazuje w pierwszym rzędzie na USTAWIE z dnia 18 lipca 2002 r. "o świadczeniu usług drogą elektroniczną". Więc na początek taki właściciel powinien zrobić rachunek sumienia, czy odpowiednio reagował na uzyskiwane informacje o naruszeniach (jeśli były) i czy, aby na pewno nie wiedział o ewentualnych naruszeniach prawa przez użytkowników portalu, doglądając swojego portalu...

A już tak bardzo przyziemnie - oczywiście o wiele łatwiej ustrzelić małego, niż dużego...

_chris_ napisał:
Witaj, no, to pytanie nie do nas, a do policji czy prokuratury. Zresztą one nie działają tak same z siebie zapewne...

Pamiętaj, że odpowiedzialność właściciela forum czy portalu warezowego bazuje w pierwszym rzędzie na USTAWIE z dnia 18 lipca 2002 r. "o świadczeniu usług drogą elektroniczną". Więc na początek taki właściciel powinien zrobić rachunek sumienia, czy odpowiednio reagował na uzyskiwane informacje o naruszeniach (jeśli były) i czy, aby na pewno nie wiedział o ewentualnych naruszeniach prawa przez użytkowników portalu, doglądając swojego portalu...

A już tak bardzo przyziemnie - oczywiście o wiele łatwiej ustrzelić małego, niż dużego...
No zgłoszeń nie dostaje żadnych... no ale nie mam plików na serwerze a odnośniki wpis też niby pomagający
"a tej stronie nie są umieszczone żadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, długość, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.). Pamiętaj, że pliki objęte prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalną wersję, a ściągniętą kopię będzie się traktować jako zapasową." Więc jak to jest czemu sobie upatrują serwisy na chybił trafil... :/ No bo nie wiem :) kożyści żadnych więc nie wiem czy coś robić zamykąć czy jak Hosting jest zagraniczny :) znaczy serwery zagraniczne prowadzone przez polska firme

1. Ta notka na stronie nie ma żadnej mocy prawnej.

2. Poczytaj o "deep link" - sprawa nie jest jasna, ale śliska.

3. Zamykają serwisy o których dostali cynk najczęściej.

Poldek1414 napisał:
"a tej stronie nie są umieszczone żadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, długość, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.). Pamiętaj, że pliki objęte prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalną wersję, a ściągniętą kopię będzie się traktować jako zapasową."
hm... już wiele razy było o takich zapisach i ich wartości...

A tak na marginesie - wszystko, poza programami komputerowymi użytkownik Internetu może sobie ściągnąć na własny użytek, więc o co tak naprawdę chodzi w tym zapisie? A co co kopii programu komputerowego - kopia to powielenie programu ze 100% zgodnością z posiadanego oryginału, a nie z jakiegoś egzemplarza...

Więc jak powinnien regulamin serwisu przerobić co zrobić by nie miec problemów forum duże nie jest więc także niska szkodliwość

poszukaj w archiwum - w tym dziale, Nowych technologiach i ogólnym - było już wiele dyskusji o regulaminach...

Tak naprawdę nie regulamin Cię chroni, a twoje działanie w świetle przytoczonej ustawy...

_chris_ napisał:
poszukaj w archiwum - w tym dziale, Nowych technologiach i ogólnym - było już wiele dyskusji o regulaminach...

Tak naprawdę nie regulamin Cię chroni, a twoje działanie w świetle przytoczonej ustawy...
Więc jakie to ów działanie powinno być co powinienem robić reagować na zgłoszenia?? Czy co jeszcze jak np owych zgłoszeń nie ma??

Powrót