E
elenaszopa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam! Piszę z problemem, a dokładniej parę dni temu moja babcia ( która wychowywała mnie ) trafiła do szpitala po upadku i złamaniu nogi, przeszła przez operacje i po narkozie bardzo ciężko dochodzi do Siebie. No i tutaj pojawia się problem, przyjechała moja kuzynka ( również babci wnuczka ) i zrobiła jej zdjęcie, gdzie ta leży nie świadoma co się dzieje
. Strasznie się oburzyłam tym faktem, z tego co mi wiadomo wysłała je do swojej siostry, czyli kolejnej mojej kuzynki. Teraz pytanie czy miała ona prawo do robienia chorej osobie zdjęcia ? która nie wyraziła zgody ? czy szpital przypadkiem również nie powinien wyrazić zgody na fotografowanie ? Przecież łóżko również należy do sprzętu medycznego ..
a druga sprawa zaistniał problem z ich bratem a moim kuzynem, który ma dziewczyne i babcia była strasznie przejeta jej losem jak była swiadoma i teraz gdy dochodzi do siebie i nie należy jej stresowac on chce ją zabrać ( ja czyli tą dziewczynę) do szpitala. Czy jeżeli stan babci ulegnie pogorszeniu pod wypływem stresu on może ponieść jakąkolwiek odpowiedzialność ? Poza tym narzeczona to nie jest osoba z rodziny więc nie jestem pewna czy w ogóle może wchodzić na salę do chorej. ?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc :roza:
a druga sprawa zaistniał problem z ich bratem a moim kuzynem, który ma dziewczyne i babcia była strasznie przejeta jej losem jak była swiadoma i teraz gdy dochodzi do siebie i nie należy jej stresowac on chce ją zabrać ( ja czyli tą dziewczynę) do szpitala. Czy jeżeli stan babci ulegnie pogorszeniu pod wypływem stresu on może ponieść jakąkolwiek odpowiedzialność ? Poza tym narzeczona to nie jest osoba z rodziny więc nie jestem pewna czy w ogóle może wchodzić na salę do chorej. ?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc :roza: