fotografowanie w klubie

• Autor wątku Autor wątku majeczka185
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majeczka185

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Jesli jest to mozliwe chcialabym, aby wyjasnil mi ktos jak to jest z fotografowaniem w klubie... Ostatnio bedac w klubie zostala mi zwrocona uwaga, ze nie wolno w nim robic zdjec. Dodam, ze fotki pstrykalam tylko na wlasny uzytek swoim znajomym. Z tego co pozniej zaobserwowalam to wiele osob mialo aparaty czy komorki i robily sobie zdjecia, nie potrafie zrozumiec dlaczego im nie zostala zwrocona uwaga...? Dlaczego ja mialam poniesc konsekwencje - ochroniarz postraszyl mnie konfiskatą aparatu i spotkaniem z kierownikiem - mial rację...?
Nie wiem czy dobrze rozumuje... wedlug mnie klub jest miejscem publicznym, a jesli sie dobrze orientuje nie ma zakazu robienia zdjec w miejscach publicznych.

Właściciel może dowolnie ustalić zasady przebywania na jego terenie, w granicach zakreślonych przez zasady współżycia społecznego i społeczno-gospodarcze przeznaczenie jego prawa.
Oczywiście ochroniarz nie ma prawa skonfiskować aparatu ani nakazać spotkań z kimkolwiek, może tylko wyprosić z lokalu, zaś w razie niezastosowania się wezwać policję.

Co do wlasciciela to sie zgodze, on ma ustalac zasady, ale jesli nie ma zadnego zakazu to moge pstrykac te fotki, bo to co nie jest zakazane jest dozwolone wedlug mnie :)... jezeli obowiazywalby jakis zakaz to wisiala by jakas tabliczka czy cos innego informujacego o nim... np... obowiazuje zakaz wchodzenia w dresach i jest taka informacja dostepna, wiec kazdy sie stosuje do niej.. a co do zdjec nie ma, czyli nikt nie moze mi tego zabronic:)...

Zostalas poinformowana ustnie - wystarczy.

Hm... tylko z moich obserwacji wynika, ze tylko mi zostala zwrocona uwaga na ten temat!!! Dlaczego... :???:

Powrót