fotoradar fałszuje prędkość

• Autor wątku Autor wątku alipoli55
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alipoli55

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
ch witam.zrobiono mi zdjęcie z przeciwległej strony . dwupasmowej jezdni.zauważyłam błysk w tylnej szybie.na liczniku miałam 57km.zawróciłam na prawą stronę i zobaczyłam trzy stojące obok siebie fotoradary.po kilku dniach otrzymałam wezwanie do straży miejskiej oraz zdjęcie na którym o zgrozo widnieje że jechałam 97km/godz.przy dozwolonej 50km.było to w mieście gdzie nawet nie ma możliwości poruszania sie z taką prędkością.jakie mam szanse aby strażnicy przyznali się do błędu? jak udowodnić że to nieprawda?sytuacja miała miejcse na wylotówce ze zgierza do łodzi więc przy okazji ostrzegam.pozdrowienia

Ostatnia edycja:
Witam - byc może w klubie ???? polecam opis mojej ; przygody ;

Widać Ciebei na zdjęciu ? Zdjęcie zrobione od tyłu? Możesz poprosić o okazanie legalizacji fotoradaru. Jeśli nie widać Cię na zdjęciu to SM za wiele nie podziała!!

Odszukaj na forum użytkownika Ursusa on jest najwiekszym ekspertem od fotoradarów i Ci wszystko wyjaśni albo poczytaj w dziale wykroczeń tam jest troche wątków o tym

dzięki bardzo:D

elmo pisze bzdury - zdjęcie z tyłu -musisz jako właściciel pojazdu wskazac kto prowadził - jeśli nie to masz większy mandat ale bez punktów

wili1970 a Ty poszukałbyś najpierw wyroków SN na ten temat a nie oczerniasz ludzi bezpodstawnie. Gdybyś przeczytał choć jeden to wiedziałbyś co piszesz.

Nie musisz wskazywać kto prowadził. SM powołuje się na zapis art 78 PRD a tam wyraźnie jest napisane "...komu powierzył pojazd do kierowania lub używania w oznaczonym czasie..." . Nigdzie więc nie jest napisane że musisz wskazać jedną osobę, poza tym możesz niepamiętać a przepisów żadnych nie ma, które nakazują Ci prowadzenie ewidencji kierujących własnego pojazdu. To oni są uprawnieni do prowadzenia czynności wyjaśniających(Ty nie musisz na własną rękę prowadzić śledztwa w domu, kto w tym czasie jechał). Podajesz kilka osób, które miało dostęp do samochodu a reszta to ich zmartwienie. Ja bym się nie przejmował takim zdjęciem.

elmo0104 napisał:
wili1970 a Ty poszukałbyś najpierw wyroków SN na ten temat a nie oczerniasz ludzi bezpodstawnie. Gdybyś przeczytał choć jeden to wiedziałbyś co piszesz.

Nie musisz wskazywać kto prowadził. SM powołuje się na zapis art 78 PRD a tam wyraźnie jest napisane "...komu powierzył pojazd do kierowania lub używania w oznaczonym czasie..." . Nigdzie więc nie jest napisane że musisz wskazać jedną osobę, poza tym możesz niepamiętać a przepisów żadnych nie ma, które nakazują Ci prowadzenie ewidencji kierujących własnego pojazdu. To oni są uprawnieni do prowadzenia czynności wyjaśniających(Ty nie musisz na własną rękę prowadzić śledztwa w domu, kto w tym czasie jechał). Podajesz kilka osób, które miało dostęp do samochodu a reszta to ich zmartwienie. Ja bym się nie przejmował takim zdjęciem.
Całkowicie popieram to stanowisko. Proszę sobie poczytać wcześniejsze posty dotyczące fotografii wykonanych od tyłu. Organ, który decyduje się na wykonywanie fotografii od tyłu, przy prawidłowej reakcji właściciela (a zwłaszcza obu właścicieli - małżonka, nawet jak nie jest wpisana do DR, to przy braku rozdzielności majątkowej jest też współwłaścicielem - nie musi się prosić męża o pozwolenie prowadzenia samochodu - może go sama sobie powierzyć w użytkowanie) może go co najwyżej pocałować w to samo miejsce.

dzięki bardzo ale już zapłaciłam:D

alipoli55 napisał:
dzięki bardzo ale już zapłaciłam:D
No cóż, są ludzie którzy mają mniej czasu, lub chęci do walki ze służbami, niż pieniędzy. Tylko po co zaśmiecają swoimi postami to forum ?:(

Powrót