N
nacokomu
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 30
sixteen179 napisał:Widać twarz kierującego na zdjęciu ?
nie, nic nie widac.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
sixteen179 napisał:Widać twarz kierującego na zdjęciu ?
Latencja napisał:Kara się nie "rozmnaża" ponieważ nie będzie odpowiadał jeden podmiot tj. spółka cywilna, a odrębnie każdy ze współwłaścicieli pojazdu.
Spółka z o.o. nie odpowiada karnie.konmak2013 napisał:A czy w spółce z o.o. wezwanie dostają wszyscy akcjonariusze? Absurd!
JTB napisał:Mandat będzie jeden - tego, który się pierwszy przyzna. Wesoło by by było gdyby w jednym piśmie wszyscy się przyznali :wow:
Rozwiązanie już znaleźliście, a że okazało się najgorsze z możliwych, to już wasz problem.konmak2013 napisał:Ale ja w to nie mogę uwierzyć i proszę o wskazanie rozwiązania.
Jeżeli 10 facetów zgwałci jedną kobietę (w gwałcie zbiorowym) to sąd karę grzywny miałby wymierzyć tylko jednemu sprawcy?konmak2013 napisał:Czyli jeśli jest 10 współwłaścicieli jednego auta i każdy absolutnie zgodnie z wiedzą i sumieniem wypełni część C (bo nie prowadził auta, nie użyczał - bo jak użyczać wspólnikowi i nie wie kto jest na zdjęciu) to SM dostanie dziesięciokrotność najwyższego mandatu.
Mam nie nazywać tego rozmnożeniem? Jak na dłoni widać mnożnik...
Latencja napisał:Jeżeli 10 facetów zgwałci jedną kobietę (w gwałcie zbiorowym) to sąd karę grzywny miałby wymierzyć tylko jednemu sprawcy?
Latencja napisał:Skąd wiesz, że tym autem prędkość przekroczył inny współwłaściciel?
konmak2013 napisał:Czy są lepsze (dobre) rozwiązania w tak dziwnym "systemie prawnym" w którym bycie współwłaścicielem pojazdu, którym inny współwłaściciel przekracza prędkość
Nie prawda.Latencja napisał:Poza tym SM nie pytała o to kto kierował, tylko o to komu dany współwłaściciel powierzył pojazd do kierowania, tj. kto w danym dniu miał dostęp do kluczyków, dokumentów.
Latencja napisał:To dlaczego piszesz takie rzeczy?
Nie widziałem osoby kierującej i nie słyszałem odpowiedzi. Dla mnie więc jest blankiet C - bo nie potrafię wywiązać się z tego dziwnego (w przypadku współwłasności) obowiązku. A to nie jest żadne wskazanie rozwiązania.Latencja napisał:Czy widziałeś osobę kierującą w tym czasie tym pojazdem i czy tą osobą był jeden ze współwłaścicieli? A może słyszałeś od kogoś odpowiedzi na te pytania?
Moja analogia nie dotyczyła w ogóle tego ile osób kierowało wtedy pojazdem, tj. wykroczenia polegającego na niedostosowaniu prędkości do administracyjnego ograniczenia a do zupełnie innego wykroczenia polegającego na niewskazaniu przez właściciela (współwłaścicieli) pojazdów komu powierzyli pojazd do kierowania.