Fotoradary - c.d.

• Autor wątku Autor wątku forg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
kujawiaczkaa napisał:
tak, ale pod warunkiem że przeczytasz wszystkie te posty które nasraliśmy,(...)
gdzie?
kujawiaczkaa napisał:
t
bo odpowiedź na takie pytanie jak zadajesz padała tu wielokrotnie, a tyle jest
tych postów bo wchodzą tacy jak ty i sr*ją pytaniami z d*py, mając odpowiedź
kilka stron wcześniej
uszek7 napisał:
Jakbyś serio pytał to byś przeczytał przynajmniej 20 stron. Ja zanim cokolwiek zapytałem przeczytałem ich ponad 300, fakt wiekszość nic nie dała ale mniejszość dała. Zadaj sobie trud i poczytaj troche a jak to ująłeś sra**nie piszesz tylko Ty
Jak podacie mi 3 przykłady w przeciągu ostatnich 20 stron to wypiję dziś sam 0,5...
A co do stwierdznia "ponad" 300 to takie bajki możesz opowiadać swoim dzieciom.
-------------------
Czy ktoś mógłby odpowiedzieć mi wreszcie na pytanie? Czy to taki wielki trud postukać kilka liter w klawiaturę i pomóc mi rozwiać wiątpliwości?

Ostatnia edycja:
Czy jest jakiś gotowy wzór wniosku o udostępnienie zdjęcia z fotoradaru? Mam zamiar taki złożyć, przeczytałem 50 stron tego wątku i nic. Czytam dalej, ale tracę już nadzieję...:rolleyes:

_MikeR_ napisał:
w przeciągu ostatnich 20 stron to wypiję dziś sam 0,5.
1) Nie podzielisz się?
2) Ja mam 24 strony... Razy 40 postów.
3) Proszę szanować czas odpowiadających i poszukać samodzielnie.

Jak to mówią "mówisz i masz" ;) Jest na stronie 53 post nr 527
Ale gdyby ktoś posiadał inny to chętnie zobaczę.:-)

uszek7 napisał:
Czas, który upłynął od popełnienia naruszenia jest tak odległy, że nie mam możliwości stwierdzenia kto wtedy używał pojazdu, dlatego udostępnienie zdjęcia dałoby mi możliwość wyznaczenia osoby kierującej pojazdem.
Nie masz wskazywać kto kierował pojazdem w momencie popełnienia wykroczenia a komu powierzyłeś pojazd do kierowania. Pytania - o osobę kierującą w momencie wykroczenia oraz osobę której powierzyłeś pojazd do używania - dotyczą zupełnie innych okoliczności.
Wielokrotnie było już to pisane. Jeżeli pytają o osobę, która kierowała w momencie popełnienia wykroczenia, to brak odpowiedzi na tak zadane pytanie nie wiąże się z konsekwencjami prawnymi, chyba, że pytanie to padło podczas przesłuchania w charakterze świadka.

Czy do sprzeciwu do wyroku z sądu zaocznego, można dopisać prośbę o przeniesienie sprawy do sądu odpowiedniego dla miejsca zamieszkania oskarżonego?
Chodzi o wyrok za nie wskazanie (wskazanie kilku osób).

mattyah napisał:
można... ale nic to nie da

dlaczego mialoby nic nie dać ? dlaczego kierowca ma jechac do pcimia dolnego najczesciej w pomorskim oddalonego o kilkaset km

kforum napisał:
Karbonek, piszesz nie prośbę ale wniosek.
Powołując się na :
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA TRANSPORTU, BUDOWNICTWA I GOSPODARKI MORSKIEJ 1)
z dnia 23 kwietnia 2013 r.
w sprawie obrazów i danych utrwalonych przez Głównego Inspektora Transportu Drogowego za pomocą
stacjonarnych urządzeń rejestrujących zainstalowanych w pasie drogowym dróg publicznych

Proponuję oddzielić Fotoradary GITD i Fotoradary SM/SG - Będzie mniej kału

Karbonkowi chodzi o właściwość sądu a nie o udostępnienie zdjęcia.

Dzięki za odpowiedź.
Jaką taki wniosek ma mieć treść, aby się ze mnie w sądzie nie śmiali? :grin:

Kamienica Polska szaleje !
Przysłali pytanie o "wskazanie kto popełnił wykroczenie" No ze stolka spadłem. Jak im napisałem o wskazanie podstawy prawnej do zadania takiego pytania to 2 dni po bzdurnym terminie 7 dni na wskazanie przysłali Wezwanie do stawiennictwa w char. podejrzanego (o popełnienie wykroczenie niewskazania.)
Chyba sie o prokuratora za przekroczenieu wprawnień proszą ! Teraz im wysle pytanie o to skąd im sie termin 7 dni na wskazanie urodził.
Czy ktos miał do czynienia z tymi szaleńcami i moze recenzje tu wstawić? Dzieki z góry

Karbonek, krótko - na podstawie art. 4 kw składasz wniosek o przeprowadzenie rozprawy w sprawie z art. 96&3 kw w sądzie, w okręgu którego mieszkasz.

Dzięki wielkie :)

Odnośnie tego co napisał VelS, czy straż miejska może przy wezwaniu w charakterze świadka wymagać obowiązkowego wstawienia się i w razie nie wstawienia nałożyć karę porządkową?

karbonek napisał:
czy straż miejska może przy wezwaniu w charakterze świadka wymagać obowiązkowego wstawienia się

tak,
ale pamiętaj że świadek ma pełne prawo żądać zwrotu pełnego kosztu dojazdu
oraz utraconego zarobku - tak więc nie zapomnij złożyć wniosku o taki
zwrot

VelS, wrzuć skan tego pisma bo chcę uwierzyć że śnię :D

Nie mogą.

ludzie, wklejajcie tu skany/zdjęcia wezwań (zanonimizowane)
wtedy będzie łatwiej odnosić się do tego co od was wymaga organ.

Obejdzie się bez pomyłek i błędnych rad.

Czyli w takiej sytuacji mogę napisać zawiadomienie do prokuratury, gdy piszą, że mam 7 dni na wstawienie się w charakterze podejrzanego i jak tego nie zrobię, to będę ukarany grzywną?

wstaw to wezwanie tutaj, bo może znowu coś mylisz

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót